Back Back Nieuws

WKR toch versoepeld voor de evenementenbranche?!

13 februari 2015

Via diverse bronnen ontving Events zojuist het bericht dat de Werkkostenregeling (WKR), die per 1 januari jl. is ingegaan, toch lijkt te zijn 'versoepeld' voor de evenementenmarkt. We belden naar de Belastingdienst en spraken daar met een medewerker die ons meer kon vertellen.

Reis- en verblijfskosten worden vrijgesteld
"Bij een personeelsfeest, waar gezamenlijk personeel aan deelneemt, zullen de reis- en verblijfskosten gericht worden vrijgesteld," aldus de medewerker die namens de Belastinginspecteur het woord voerde.

Voorbeeld
Een concreet voorbeeld: Wanneer een bedrijf besluit te gaan paintballen met het personeel, vallen de reis- en verblijfskosten buiten de vrije ruimte van 1,2%. Alleen het paintballen valt binnen de vrije ruimte - dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld de kosten van een artiest en het consumptieve deel.

Afstemmen met Belastingdienst
De medewerker van de Belastingdienst adviseert overigens dat bedrijven te allen tijde het best even kunnen afstemmen met de inspecteur van de Belastingdienst. Vaak opent de Belastingdienst, bij dit soort (nieuwe) regeling een pagina op de website met FAQ.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!