Back Back Nieuws

WKR niet het einde van bedrijfsuitjes

30 oktober 2014
De overheid heeft een groot probleem veroorzaakt in de bedrijfsuitjes- en evenementenbranche. Door de WKR regeling zullen veel bedrijven een afgewogen keuze moeten maken of ze wel of geen bedrijfsuitje gaan organiseren in de toekomst. Ondanks het vele lobbywerk door verschillende grote brancheverenigingen is het helaas niet gelukt om het tij voor Prinsjesdag te keren.

Bittere pil
Voor veel aanbieders van bedrijfsuitjes een bittere pil. Volgens Erik Kroon, internetondernemer met bedrijfsfeest.nl en teambuilding.nl en eigenaar van SOS Events, valt het allemaal wel mee. ‘Natuurlijk verwacht ik dat we met mijn bedrijf volgend jaar een dip zullen krijgen, en natuurlijk weet ik dat dit weer consequenties heeft voor mijn bedrijf.’  Maar, zo vervolgt Kroon: ‘Je weet het nu, dus dan moet je ook nu reageren en nadenken over oplossingen.’

Personeelsvereniging
Zo heeft Kroon contact gezocht met doehetzelfnotaris.nl. Dit is een online platform waar online documenten samengesteld en gekocht kunnen worden, die vervolgens door een notaris worden geaccordeerd. ‘Een goedkope oplossing van de WKR voor bedrijven zonder personeelsvereniging’, vertelt Kroon.

‘Bedrijven die nu nog geen personeelsvereniging hebben, kunnen de WKR omzeilen door de bedrijfsuitjes door de nieuw opgerichte personeelsvereniging te laten organiseren. En dan kan de ondernemer zelf bewust bepalen welke bijdrage hij in de personeelspot doet, zonder over zijn 1,2% fiscaal bedachte grens te komen.’ Via de samenwerking tussen bedrijfsfeest.nl en doehetzelfnotaris.nl kunnen bedrijven nu extra voordelig een personeelsvereniging laten oprichten.

Natuurlijk realiseert Kroon zich gedegen dat dit niet het ei van Columbus is. Er zullen lagere budgetten worden gereserveerd bij grote bedrijven die hun fiscaliteit in Nederland houden. Natuurlijk zullen grote organisatiebureaus en toeleveranciers hier hinder van ondervinden.

Voor Kroon zal er een kleine daling zijn, maar; ‘gelukkig zegt de WKR niets over de organisatie van relatiedagen, trainingen en teambuilding.’ Ook is hij er stellig van overtuigd dat bedrijfsuitjes die in de baas zijn tijd worden georganiseerd nooit onder de WKR kunnen vallen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!