Back Back Nieuws

WKR Congres Noordwijk: 'Steek je kop niet in het zand'

23 februari 2015
De werkkostenregeling (WKR) is vanaf 1 januari 2015 ingegaan. Uit de evenementenbranche komen veel geluiden over onduidelijkheid omtrent de regelgeving. Tijdens het WKR Congres Noordwijk op maandag 16 maart kun je antwoorden krijgen in de Jeroenskerk en Beachclub O in Noordwijk. Het WKR Congres Noordwijk heeft maar één doel: alle onduidelijkheid rondom de werkkostenregeling (WKR) bij organisatoren en opdrachtgevers van evenementen wegnemen’, zegt Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur van EventBranche.nl. 

Welke gevolgen heeft de werkkostenregeling nou echt voor de eventbranche? Wanneer moet een bedrijfsuitje binnen het forfait van de WKR en wanneer mag het als vrijstelling in de boekhouding opgenomen worden? En hoe zit het met bedrijfsfeesten? Familie-evenementen? Recepties? Of een studiedag of congres met een afsluitend feest? Komt een bedrijf dan meteen in de 80% naheffing?

‘Om sluitende antwoorden te kunnen geven, in advies te voorzien en ook aan te geven hoe er gecontroleerd wordt en waar eventuele 'ontsnappingen' zitten, heeft het WKR Congres sprekers met informatie uit de eerste hand’, vervolgt Weikamp.

Sprekers
Michel Kooij (Deloitte) en Stan Rethans (de Belastingdienst) zullen gedurende het congres antwoord geven op diverse vraagstukken en casussen om alle ins en outs van de regeling te belichten. Deelnemers krijgen de mogelijk om tijdens het registratietraject vragen in te sturen. Daarnaast zal Sendsteps op het congres aanwezig zijn om vragen te verzamelen en live door te zetten naar de sprekers. Alle deelnemers krijgen na afloop de informatie nog eens in de vorm van een whitepaper als digitaal naslagwerk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!