WK Volleybal laat veelzijdigheid Papendal zienWK Volleybal laat veelzijdigheid Papendal zien
Back Back Locaties

WK Volleybal laat veelzijdigheid Papendal zien

20 december 2022

Van een groots, internationaal congres in Hotel Papendal tot een pop up good food restaurant nabij de wedstrijdvelden in het Gelredome. In september stond onder andere Arnhem volledig in het teken van het WK volleybal, waar ook Papendal een belangrijke rol vertolkte. Waar het hotel de diverse delegaties van de internationale volleybalbonden ontving, werd de reguliere bezoeker van de wedstrijden voorzien van (h)eerlijke catering. We spraken over de veelzijdige inzet van Papendal met Famke Buiting (Papendal op locatie bij het Gelredome) en Caroline van Kooten (WK Volleybal congres in Hotel Papendal).

Papendal op locatie

Een pop-up restaurant dat tijdens het WK volleybal menig bezoeker wist te verrassen met pure ‘good food ‘smaaksensaties. Op het foodcourt van het Gelredome bood Papendal de bezoekers een volledig driegangendiner aan met een gezond en vegan tintje. Famke Buiting, operationeel verantwoordelijk voor het pop-up restaurant: ‘In ons pop up restaurant zetten we in op goed, gezond eten, waar de gasten verrast werden door de heerlijke smaken van plantaardige voeding.’ In lijn met gezond eten is Papendal onlangs een nauwe samenwerking aangegaan met de Provincie Gelderland met het concept Gelderland Good Food Kitchen, dat is ontstaan vanuit de grote maatschappelijke belangstelling op thema’s als gezondheid, voeding en vitaliteit. Famke: ‘We merken dat we vooral op vegan smaakgebied enorm zijn gegroeid. Onze chefs kunnen veel met smaak, en dat merken onze gasten ook. Het serveren van gezonde voeding is voor onze sporters belangrijk, maar we willen ook onze bezoekers daarin meenemen en hen stimuleren vaker voor een gezondere optie te kiezen en daarmee bij te dragen aan meer vitaliteit. We willen met het pop up restaurant ook laten zien dat gezond eten makkelijk toepasbaar is in het dagelijks leven – dat het voor iedereen is weggelegd. Soms moet je iets aparts gewoon proberen, om erachter te komen dat het heel erg smaakvol of zelfs mega lekker is.’ 

Internationaal congres FIVB

Waar Famke operationeel vlakbij de volleybalvelden met haar collega’s de handen uit de mouwen stak om bezoekers een good food experience te bieden, haalde Caroline van Kooten op Papendal alles uit de kast om voor de delegaties van de internationale volleybalbonden een goed georganiseerd congres neer te zetten. Elke twee jaar wordt er een algemene vergadering georganiseerd onder de bonden en dit jaar werd Papendal als locatie verkozen om deze veelomvattende bijeenkomst te organiseren. Caroline: ‘We waren hiervoor nauw in contact met de Nederlandse Volleybalbond, die dit event graag hier wilden organiseren omdat zij weten wat wij kunnen qua zalen, techniek en hotelcapaciteit in combinatie met het vertrouwen dat ze in ons hebben.’ De driedaagse Algemene ledenvergadering werd voorafgegaan door één dag waarin de vijf bonden een eigen vergadering organiseerden. Caroline: ‘De hele locatie was voor een week afgehuurd, alle zalen werden voor dit evenement ingezet. Het was een enorme bedrijvigheid van onder andere Afrikanen in de ene zaal en Brazilianen in een andere zaal.’

Technisch en culinair goed georganiseerd

Tijdens de ‘General Assembly’, de Algemene ledenvergadering werd een groot programma neergezet in de Athenezaal. Caroline: ‘In samenwerking met onze AV-partner AVEX wisten we een goede invulling aan de Athenezaal te geven, met 24 man bestuur op het podium en een halfrond scherm met projecties daarachter. Alle 400 gasten kregen een eigen microfoon en we hadden zes tolken die alles ter plekke vertaalden, dat vervolgens via koptelefoons bij de gasten binnenkwam. Daarnaast is er ook een livestream georganiseerd, zodat ook bezoekers die toch niet aanwezig konden zijn het event volledig konden volgen.’ Waar Caroline en de chefs op Papendal overdag voor een strak georganiseerde bijeenkomst en goede lunches zorgden, werden de gasten in de avond culinair verrast in het pop up restaurant in het Gelredome. ‘Dit was een mooie aanvulling, overdag intensief vergaderen op Papendal en tegen de avonduren, nabij de volleybalvelden, dineren in ons pop-up restaurant.’ 

Trots

Caroline kijkt met veel trots terug op het event. ‘We krijgen veel enthousiaste reacties en daar doe je het voor. Wanneer je ergens twee jaar naartoe werkt, is het fijn als het ook uitpakt zoals je voor ogen hebt.’

 

Tekst: Angelique Aalders

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!