Back Back Nieuws

Wittenburg Wedding event in Kasteel de Wittenburg

27 februari 2012
Hoewel het aantal huwelijken ondanks de crisis stabiel blijft, kiezen bruidsparen steeds vaker voor een minder traditionele trouwdag. Weddingplanner Astrid Blaauw zag het aantal klanten de afgelopen 2 jaar toenemen. ‘Het wordt steeds normaler om de organisatie van je grote dag uit handen te geven.’ De weddingplanner was afgelopen zondag één van de ruim twintig exposanten tijdens het goed bezochte wedding event van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

 

Inspiratie opdoen voor de grote dag

Kasteel de Wittenburg organiseerde het evenement om exclusieve partijen, zoals een juwelier, wijnhandelaar en weddingplanner in contact te brengen met toekomstige echtparen. Zo’n 120 bruidsparen kwamen inspiratie op doen voor hun grote dag. Het kasteel is een officiële trouwlocatie en biedt, ondanks de klassieke ambiance, een modern concept.

 

Persoonlijk trouwevent

Directeur Ralf Meppelder: ‘Wij merken dat vrijwel alle bruiloften tegenwoordig anders zijn. Zo worden de traditionele recepties vaker achterwege gelaten, men hecht minder waarde aan hoe het ‘moet’ en kiest voor een persoonlijk en kleinschalig trouwevent.’

 

Luxe vs. massaal

Weddingplanner Astrid Blaauw bevestigt dit: ‘Bruidsparen willen dat de dag bij hen past, en gaan eerder voor kwaliteit dan kwantiteit. Dus liever een luxe borrel met alles erop en eraan dan een massaal feest.’ De reden dat steeds meer mensen de organisatie van hun grote dag uit handen geven is vooral een kwestie van tijd. ‘Mensen willen niets aan het toeval over laten, maar hebben zelf de tijd niet omdat zowel man als vrouw druk zijn met werk.’

 

Over Kasteel de Wittenburg

Kasteel de Wittenburg in Wassenaar is gelegen in een stijlvolle en bosrijke omgeving en biedt hotel-, vergader- en evenementenlocaties. Het Kasteel is vernoemd naar de echtgenote van één van de vroegere eigenaren. Tegenwoordig ontvangen het bedrijfsleven, de overheid en vertegenwoordigers van internationale organisaties hun gasten uit binnen- en buitenland op het Kasteel. Centraal staan de hoogwaardige keuken, de authentieke service en stijlvolle ambiance.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!