Back Back Nieuws

Winterjaarmarkt Sint-Lievens-Houtem

02 december 2009
De eerste bronnen die het bewijs leveren van een jaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem dateren al uit de 14de eeuw. Mensen trokken op bedevaart naar het graf van de Heilige Livinus en namen paard en rund mee die onderweg werden verkocht.

 

Op de dag van vandaag is de Houtem Jaarmarkt met 1.200 koeien, 515 paarden en meer dan 50.000 bezoekers uitgegroeid tot een groot feest waarbij rituelen en ontmoeting centraal staan. Dit jaar was de Spaanse regio Andalusië met al haar geuren, kleuren en smaken te gast in het pittoreske West-Vlaamse dorp.

 

In 2008 werd de Jaarmarkt door de Vlaamse overheid opgenomen in de lijst van Vlaams Immaterieel Erfgoed en in 2010 draagt Vlaanderen haar voor bij Unesco als cultureel werelderfgoed. Het was voor Veldeman Structure Solutions dan ook een hele eer om bijgedragen te hebben aan dit bijzondere stukje geschiedenis.

 

Een etagetent van 15 x 50 m vormde het middelpunt van de markt. Beneden konden bezoekers kennismaken met alles wat gastregio Andalusië te bieden heeft, terwijl men op de bovenverdieping bij een hapje en een drankje van een prachtig uitzicht op markt kon genieten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!