Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt
Back Back Nieuws

Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt

21 september 2023

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van Nederland en België. Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) en de juryleden hebben de winnaars bekendgemaakt voor categorie hotels, categorie restaurants en categorie MICE-locaties.

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven uit België en Nederland die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze achtste editie ontvingen een dinercheque van Euro-Toques en een bijzondere award ontworpen door atelier De Wijde Doelen; een kunstatelier waar getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken.

Winnaars

Categorie hotels – Kapellerput (Heeze) 
Categorie restaurants – Ethica (Den Haag) 
Categorie MICE-locaties – De Groene Afslag (Laren) 

Ook zijn in een drietal subcategorieën awards uitgereikt aan horecabedrijven die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van duurzaam ondernemen. 

Plasticvrij Award & De Publieksprijs: De Tuin van de Smid (Leiden)

De Plasticvrij Award 2023 is gegaan naar De Tuin van Smid. Dit restaurant is vrij van mono verpakkingen en heeft zich aangesloten bij ‘Liever in Leiden’, een lokaal initiatief met herbruikbare statiegeldbekers voor To-Go koffie. Ook ontving De Tuin van de Smid de meeste publiekstemmen. 

Falco Eleonora Award: Ethica (Den Haag)

Tijdens de uitreiking is ook een award uitgereikt aan een horecalocatie met een opvallend duurzaam Food & Beverage concept. De Falco Eleonora Award 2023 is een initiatief van de Amsterdam International Olive Oil Competition en is gegaan naar Ethica uit Den Haag. Een menukaart met grotendeels vegetarische en lokale producten en wild dat uit overpopulatie geschoten is, gaf de doorslag voor het winnen van deze award. 

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit een gepassioneerde groep van vakspecialisten. Jurylid Andre Brouwer (namens EKO Keurmerk Horeca) geeft aan dat het een uitdaging was om de winnaars per categorie aan te wijzen ‘Het niveau van de finalisten van de Gaia Green Awards was erg hoog dit jaar, waardoor het een uitdaging was om een uiteindelijke winnaar per categorie aan te wijzen. Uiteindelijk gaf de doorslag in hoeverre de finalisten duurzaamheid in de volle breedte hebben doorgevoerd en de mystery visitor echt het idee kreeg dat duurzaamheid in het DNA van de organisatie zit.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!