Back Back Nieuws

Winnaar Young Business Award 2016 volgende week bekend

06 juni 2016
Het einde van de Young Business Award is in zicht. De ontknoping van de startup competitie is op dinsdag 14 juni 2016. Na meer dan honderd inschrijvingen en drie spannende voorrondes gaat de finale tussen zes unieke startups. De finale van de Young Business Award wordt gehouden in het nieuwe Atlas Theater in Emmen. De presentator van de avond is niemand minder dan Jort Kelder.

Aantal aanmeldingen stijgt
In de finale strijden zes startups tegen elkaar, zij krijgen ieder zestig seconden de tijd om een vakkundige jury te overtuigen van hun businessplan. De finalisten zijn EC2C uit Hoogeveen, Athom uit Enschede, Motial en Bmtec uit Emmen, 24Sessions uit Amsterdam en McNetiq uit Rijpwetering. Ruim vierhonderd bezoekers hebben zich al aangemeld voor de finale en de teller loopt nog steeds door. Over twee weken weten we wie de kristallen award en de prijzenpot van 12.500 euro mee naar huis mag nemen.

Elevator pitch
Elke finalist krijgt in het Atlas Theater slechts zestig seconden de tijd om zijn of haar bedrijf te presenteren. 'De afgelopen jaren hebben wij gezien welke druk zo’n elevator pitch met zich mee brengt. Hierdoor leggen wij de zes finalisten een enorme druk op hun schouders. Het is namelijk redelijk eenvoudig om een lang verhaal te vertellen, maar ontzettend lastig om binnen zo’n korte tijd ‘to the point’ te komen. Daarbij moet iedereen in de zaal ook direct begrijpen wat het bedrijf daadwerkelijk doet. Als mensen afhaken tijdens de elevator pitch kan die finalist de prijzenpot ter waarde van 12.500 euro wel vergeten', aldus Niels Palmers (bestuursvoorzitter Young Business Award).

Pittige finalestrijd
De vijfledige jury bestaat uit Ineke Kooistra (CEO YoungCapital), Robbin Slakhorst (CCO/Founder Symbid), Ronald Klarus (Partner Yspeert Advocaten), Roland Welles (Director Rabobank) en Yvonne Kooi Managing Director and Co-owner of Royal Goedewaagen (Drents ondernemer van het jaar 2015). 'Het niveau van de pitches ligt erg hoog, dit konden we al merken aan de voorrondes. Het wordt een lastige taak voor de jury om een winnaar uit te kiezen, zij zullen met kritische ogen moeten kijken naar de zes startups', vertelt Niels.

Aanmelden als bezoeker
De belangstelling voor de startup competitie uit Emmen groeit gestaagd. Twee weken voor ontknoping van de Young Business Award 2016 hebben al ruim vierhonderd bezoekers zich aangemeld om de finale daadwerkelijk bij te kunnen wonen in het Atlas Theater. Niels: 'De laatste jaren zien wij dat in de laatste week het aantal bezoekers  met zo’n zestig procent stijgt. Als dat dit jaar weer gebeurt zou dit werkelijk fantastisch zijn'. De capaciteit in de Rabozaal van het Atlas Theater bedraagt achthonderd bezoekers. Aanmelden als bezoeker voor de finale van de Young Business Award 2016 op dinsdag 14 juni (inloop 19:00) kan via de website

Op de foto: v.l.n.r. Rutger Teunissen (24 sessions), Rutger Teunissen (McNetiq), Robbin Oost (Motial), Stefan Witkamp (Athom), Bakschik Martirosian (BMTEC), Martijn Schokker (EC2C) en Ian Smit (EC2C)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!