Back Back Achter de schermen

Wil de echte Sophie nu opstaan?

26 juli 2010

Alwéér een stukje terug in de tijd. Want ken je dat spelprogramma “Wie van de drie?” nog van teevee? Decennialang wekelijks uitgezonden, en afgelopen jaren wegens groot succes laatst weer uit de kast getrokken, in een nieuw jasje gestoken en de ether ingezonden.

Een leuk concept, dat natuurlijk ook is te gebruiken tijdens een evenement. Wil je de kennis van je medewerkers testen? Denk dan aan je eigen “bedrijfs-Wie-Van-de-Drie?” met originele tune en presentator… Leuk, idee, maar daar gaat het nu niet om!

Gisteren reed ik in mijn nieuwe Sophie-bolide, hoge hakken op het gaspedaal, op de A12 richting Den Haag. In een flits (gelukkig niet zo’n flits) zag ik een reclamebord van Sophie. Heel even, een fractie van een seconde, deed dat mijn hart sneller kloppen. Maar het bleek niet onze Sophie, maar FileSophie. En FileSophie is geschapen door Rijkswaterstaat en ANWB. Nieuwsgierig geworden surfte ik op kantoor gekomen naar de website www.filesophie.nl.

En wat bleek; Sophie leidt je niet alleen door de wereld van events, maar ook door de file! Een vlotte meid (ofwel trainee Iris) informeert je op een vrolijke, persoonlijke en vooral directe wijze over het fileleed die de werkzaamheden aan de A12 met zich mee zal brengen. Het logo bestaat uit vrolijke ronde lettertjes. Ze stelt zich netjes voor onder het tabje “Wie is Sophie?” en spreekt je op de site rechtstreeks aan, om af te sluiten met “Groetjes van Sophie”.

 

Briljant bedacht, of moet ik zeggen briljant gevonden? Want natuurlijk, het idee van een gastvrouw op een website die je rondleidt en vertelt is niet nieuw. EvenementenSophie herkent zich zelf nogal terug in FileSophie. Ergens is het natuurlijk een eer dat EvenementenSophie het idee heeft dat ze als inspiratiebron voor FileSophie heeft gediend. Vooral omdat Rijkswaterstaat en de ANWB geen kleintjes zijn. Maar graag had ik FileSophie al eerder persoonlijk welkom geheten in mijn Wereld.

Afijn, EvenementenSophie voelt zich wel gevleid en wil FileSophie een voorstel doen:

Beste FileSophie,

Het verzachten van fileleed is een nobel streven en maakt mensen vast wat vrolijker. Daarom, ga gerust je gang en wijs de mensen de weg in de wereld die file heet. Maar mag ik dan straks, gezien onze match, een mooi evenement voor Rijkswaterstaat en ANWB bedenken en organiseren?

Liefs, de échte Sophie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!