Wijnbar Zuster Margaux 3x in finale Wine bar of the YearWijnbar Zuster Margaux 3x in finale Wine bar of the Year
Back Back Nieuws

Wijnbar Zuster Margaux 3x in finale Wine bar of the Year

10 december 2018

Na ruim 12.000 stemmen staat Wijnbar Zuster Margaux wederom in de finale van de 'Wine Bar of the Year 2018' verkiezing. Het kan bijna een unicum worden genoemd dat de wijnbar uit Amersfoort voor de derde keer op rij is genomineerd door de publieke jury van deze verkiezing.

Spannende weken

In de komende weken zal een vakjury onaangekondigd de wijnbar bezoeken. 'Spannende weken, want je wilt natuurlijk opperbest voor de dag komen. Het is bij ons de laatste weken van december extra druk in zowel de Mariënhof als de wijnbar, wat het een mooie uitdaging maakt', aldus Maurice van Rossum, locatiemanager van de Mariënhof. Naast de vakjury zal de wijnbar ook nog worden bezocht door een mystery guest.

Meer dan zomaar een wijnbar

Er worden steeds meer wijnbars geopend in Nederland. In deze overvolle markt heeft Zuster Margaux vanaf dag één het verschil weten te maken door af te wijken van de geijkte paden. Zuster Margaux is meer dan zomaar een wijnbar. De wijnbar kenmerkt zich door de unieke locatie in het klooster, de warme sfeer en activiteiten.Naast het brede aanbod van minstens 40 open wijnen en een kaart met verse streekproducten organiseert Zuster Margaux vele activiteiten. Zo worden er het hele jaar door wijncursussen gegeven, wijnproeverijen georganiseerd en zijn er vele arrangementen te reserveren. Er kan zelfs gevaren worden met Zuster Margaux!

Over de wijnbar

Wijnbar Zuster Margaux is gelegen in stadsklooster Mariënhof Amersfoort. De locatie kenmerkt zich door de 500 jaar geschiedenis en de Kloostertuinen waar het terras van Zuster Margaux een scala aan mogelijkheden biedt in de zomermaanden. De tot in detail uitgedachte inrichting is bijzonder en stijlvol te noemen. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. Deze speciaal door Zuster Margaux ontwikkelde proefnotities bevatten aantekeningen van de medewerkers, maar ook de smaakervaringen van de gasten. ''Op deze manier is te lezen of smaken overeenkomen of dat er juist verschillen in zitten. Zo wordt de smaak van Wijnbar Zuster Margaux mede door de gasten steeds verder ontwikkeld'', aldus Stijn van de Wolfshaar wiens passie voor wijn aanstekelijk werkt op menig gast. Daarnaast biedt de wijnbar het gehele jaar diverse arrangementen en activiteiten voor de (wijn)liefhebbers.

Over Wine bar of the Year 2018

De maand november stond geheel in het teken van de voorronde van de 'Wine bar of the Year 2018' verkiezing. Met meer dan 12.000 uitgebrachte stemmen sleepte de competitie dit jaar een recordaantal stemmen binnen. De 15 finalisten zijn uiteindelijk geselecteerd op basis van publieksstemmen.

De vakjury staat ook dit jaar weer onder leiding van Sharon van Lokhorst (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!