Back Back Nieuws

Wielercoryfeeën fietsen voor Ronald McDonald fonds

06 april 2010
Voormalig wielercoryfeeën Michael Boogerd en Leontien Zijlaard-van Moorsel lanceerden maandag in Rotterdam de VVV Jubileumfietsroutes. Ze voerden een ‘peloton’ van fietsliefhebbers aan in een speciale route door de stad. V

125 jaar
VV Nederland bestaat dit jaar 125 jaar en speciaal voor het dit jubileum hebben VVV’s een eigen VVV Jubileumfietsroute uitgezet. De jubileumfietsroute kost 2 euro, waarvan 1 euro naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat. Er zijn ruim honderd verschillende routes die het hele jubileumjaar verkrijgbaar zijn. Sommige routes voeren langs Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties.


Symbolische overhandiging routes

Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, overhandigde symbolisch alle routes aan Yvonne de Klerk, manager van Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Leontien Zijlaard-van Moorsel en Michael Boogerd brachten samen met hun ‘achtervolgers’ een bezoek aan dit Ronald McDonald Huis, een van de vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland. Op hun route door de binnenstad van Rotterdam pakten ze ook alvast een stukje van het parcours van de proloog van de Tour de France mee.


Overal in Nederland

Bij rotterdam.info/VVV, aan de Coolsingel vonden maandag de hele dag door verschillende activiteiten plaats. Op een truck van de Grand Départ waren muziekoptreden en hadden belangstellenden de mogelijkheid om virtueel de hele Grand Départ te fietsen. Ook in de rest van Nederland organiseerden VVV’s en Ronald McDonald locaties op tweede paasdag activiteiten rondom de Jubileumfietsroute.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!