Wie wint de vierde editie van de Young Business Award?Wie wint de vierde editie van de Young Business Award?
Back Back Nieuws

Wie wint de vierde editie van de Young Business Award?

17 januari 2017

Afgelopen december is de zoektocht naar de vierde Young Business Award winnaar van start gegaan. Sindsdien hebben ruim honderdvijftig startups zichzelf aangemeld als deelnemer van de startupcompetitie. Opnieuw een forse stijging voor de organisatie: “Het is fijn om te zien dat steeds meer startups ons weten te vinden. Als team zijn wij erg blij met de voortuitgang van de Young Business Award”, aldus Niels Palmers namens de organisatie van de Young Business Award. De organisatie van de startupcompetitie heeft tot eind januari de tijd in haar zoektocht naar deelnemende startups.

Bedrijven die deel willen nemen aan de Young Business Award 2017 moeten gevestigd zijn in Nederland en mogen maximaal vijf jaar geleden zijn opgericht bij de Kamer van Koophandel. “De vierde Young Business Award winnaar moet zich nog duidelijk in de startupfase bevinden. Wij zijn op zoek naar snelgroeiende startups die het liefst gedreven worden door een innovatie en een internationale groeipotentie hebben', aldus Niels Palmers. De beoordeling van de vierde Young Business Award winnaar hangt niet alleen af van de huidige situatie, zoals bijvoorbeeld de omzet, marktaandeel of opgehaalde investering. Een belangrijk kenmerk van een startups is dat ze zich nog niet in hun definitieve vorm bevinden. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld dat het bedrijf nog echt zoekende kan zijn naar het juiste verdienmodel, maar tegelijkertijd wel al snel groeit'.
De Young Business Award wordt komende zomer, op dinsdag 6 juni, voor de vierde keer uitgereikt in het Atlas Theater te Emmen. Jort Kelder zal net als tijdens de vorige editie de avond begeleiden. Eén jaar geleden won McNetiq (uit Rotterdam) met haar ijzersterke magneet verbindingen de Young Business Award. Het podium werd compleet gemaakt met runners-up Athom (uit Enschede) en 24Sessions (uit Amsterdam) die op de tweede en derde plaats eindigden.

Groei deelnemers Young Business Award

Tijdens de Young Business Award 2016 streden zo’n honderd bedrijven mee om de prijzenpot van 12.500 euro. Voor de komende editie staat de teller al op ruim honderdvijftig deelnemende bedrijven. Nederlandse startups kunnen zichzelf tot en met dinsdag 31 januari als deelnemer aanmelden voor deelname aan de Young Business Award 2017. Daarna selecteert de selectiecommissie twaalf startups die tijdens de semi-finales mogen pitchen voor één van de vier finaletickets. De vier finalisten strijden op dinsdag 6 juni in het Atlas Theater om de kristallen award inclusief prijzenpot van 12.500 euro.

Aanmelden als deelnemer Young Business Award 2017?

Startups met een maximale leeftijd van vijf jaar oud kunnen zichzelf kosteloos aanmelden via deze link.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!