Back Back Nieuws

Whiskybar of the World: De Heerenkamer

18 augustus 2009
Grand café de Heerenkamer in Nunspeet is bekroond met goud in de verkiezing 'Whiskybars of the World'. Het gerenommeerde Britse blad Whisky Magazine houdt elk jaar een verkiezing onder whiskybars in de wereld. Dit jaar heeft whiskybar de Heerenkamer van Hotel restaurant Veldenbos in het Veluwse dorp Nunspeet, de prestigieuze titel 'Whiskybar of the World' ontvangen. Met als toevoeging: "Gold for outstanding presentation, promotion and knowledge of great whiskies from around the world". Het is in Nederland voor het eerst dat een bar zo'n gouden bekroning heeft bereikt.


Criteria
Er is een aantal voorwaarden waar de jury op let. Zo is de hoeveelheid whisky van belang maar ook de diversiteit uit verschillende landen, het gebruikte glaswerk en de aanwezige kennis van het product. Dat het in De Heerenkamer wel goed zit, blijkt nu ook uit deze eervolle vermelding. Want naast het voeren van de uitgebreide collectie van meer dan 400 soorten whisky met dagelijks proeverijen, heeft Veldenbos ook een heuse whisky hotel kamer. Een prachtig ingerichte sfeerkamer met het whisky thema. Daarnaast wordt er in het restaurant een speciale whisky menu kaart aangeboden. Een á la carte kaart met gerechten waarin whisky is verwerkt. Voor de liefhebbers is dit genieten.

Proeverijen
Er is veel gaande in de Heerenkamer. Dagelijks zijn er whisky Nosing en Tastings. Dit kan zijn een mini proeverij voor de individuele gast of een georganiseerde proeverij voor een gezelschap. Regelmatig wordt de Heerenkamer gebruikt door whisky liefhebbers die een clubavond houden in de juiste sfeer. Alle bekende whisky boekenschrijvers hebben de bar al met een bezoek vereerd. Naast de Nederlandse schrijvers als Hans Offringa en Robin Brilleman is ook Michael Jackson op zijn laatste bezoek in Nederland in de Heerenkamer geweest en onlangs nog Dave Broom van het genoemde blad Whisky Magazine. De Heerenkamer heeft ook een eigen whiskyclub met intussen 32 leden.

Festivals
De Heerenkamer presenteert zich graag op de vele whiskyfestivals in Nederland en België. Daar kunnen beginnende whiskyliefhebbers terecht voor alle vragen. Daarnaast is de Heerenkamer vaak te vinden op locatie om een whisky Nosing en Tasting te verzorgen.


Trots

Na de Whisky Award van de Scotch Single Malt Whisky Society in 2006 en nu de titel Whiskybar of the World in 2009 mag de Heerenkamer met recht trots zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!