Back Back Nieuws

Wethouder Asscher slaat paal Expofoyer RAI

21 juni 2007
Lodewijk Asscher, Wethouder Financiën, Economische Zaken en (Lucht)haven van Amsterdam, heeft gisteren de eerste paal geslagen voor de nieuwe Expofoyer van Amsterdam RAI. De Expofoyer wordt het nieuwe hart van Amsterdam RAI en biedt een hoog­waardige ruimte die gebruikt kan worden als luxe expositieruimte, maar ook geschikt is voor grote galadiners, congressen en feesten.

 

De uitbreiding van de RAI met de nieuwe Expofoyer past bij de focus van Amsterdam RAI op grote, meerdaagse, internationale evenementen.

 

Hans Bakker, directievoorzitter van Amsterdam RAI: “We willen het bestaande complex verrijken met hoogwaardige faciliteiten waardoor we beter in staat zijn om grote meerdaagse internationale evenementen naar Amsterdam te trekken.”

 

Het ontwerp van de Expofoyer geeft Amsterdam RAI een moderne en innovatieve uitstraling. De centrale, naar voren geschoven positie van het gebouw maakt dat het gehele complex een eenheid wordt, met een elegante entree. Door zijn in het oog springende vormgeving is de Expofoyer een echte ‘eye catcher’ voor de RAI. De Expofoyer verbindt de verschillende delen van de RAI en vervult hiermee tevens een brugfunctie tussen de bestaande complexen.

 

De Expofoyer is ontwikkeld onder architectuur van Benthem Crouwel. Dit Amsterdamse bureau was eerder verantwoordelijk voor onder meer WTC Amsterdam, Schiphol Plaza en de Malietoren in Den Haag. De Expofoyer wordt in september 2008 in gebruik genomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!