Back Back Nieuws

WestergasTerras breidt uit met twee zalen

17 maart 2008
Na anderhalf jaar verbouwen, renoveren en inrichten gaat het WestergasTerras in Cultuurpark Westergasfabriek vanaf woensdag 2 april 2008 weer open. Naast de serre en het terras is de grote verrassing: de uitbreiding met twee zalen. De WesterLiefde: een hoge kapelachtige ruimte (230 m2) met houten vloer en bar/keuken. De WesterUnie: een grote ruimte (640 m2) met hoge industriële ramen en een rauwe fabrieksuitstraling waar het mogelijk is grote evenementen (600 personen) te organiseren.

Net als (tot aan de tijdelijke sluiting) twee jaar geleden zal ’t WestergasTerras, weer een lichtchaotische plek worden; eten en drinken, cultuur en muziek. Afgelopen zomer was er al een geïmproviseerde buitenplek met barbecue en schitterende zonsondergangen.

Vanaf woensdag 2 april gaat officieel het café open, met als blikvanger, de schitterende serre gericht op het westen en uitkijkend op de Gashouder en de watertuinen. Met een extra nieuw ‘boegbeeld’, eet- en drinkgelegenheid ‘Mangerie WestergasTerras’ (Chef Erwin Debije), klaar voor de komende zomer.

Vanaf 1990 werden de gebouwen van de Westergasfabriek tijdelijk voor creatieve en culturele activiteiten gebruikt. Er ontstond een inspirerende mix van kunst en dagelijks leven. Sinds de voltooiing van het park in 2003, werden de gebouwen stuk voor stuk gerenoveerd. In 2007 werd de laatste hand gelegd aan de renovatie van het Transformatorhuis waarin zich nu de vernieuwde horecalocatie ’t WestergasTerras bevindt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!