Back Back Nieuws

Westergasfabriek en NOB openen studio's

01 juli 2007
NOB opent per augustus nieuwe mediafaciliteiten in cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Jeroen Wilmes, commercieel directeur NOB: “ Het terrein heeft oneindig veel mogelijkheden voor programmamakers met studio’s van verschillende grootte, allerlei ruimtes voor redacties, publieksopvang, horeca en ook buitenlocaties. De omgeving is er vooral één van kleinschaligheid, en creativiteit. De koppeling via de Mediaring Amsterdam aan alle technische faciliteiten van het Media Park in Hilversum, maakt dit tot een unieke combinatie. Het is ‘best of both worlds."

 

Liesbeth Jansen, directeur Westergasfabriek: “De digitale infrastructuur maakt de Westergasfabriek tot park van de 21ste eeuw, een podium voor commercie en cultuur om innovatieve concepten te ontwikkelen en te testen. Met de toevoeging van de moderne, digitale productiefaciliteiten die gekoppeld zijn aan de distributie mogelijkheden van Hilversum, hebben we een belangrijke aanvulling op de veelzijdigheid van het terrein. Voor onze vaste huurders en voor evenementen als het Holland Festival, Picnic en Cinekid is dat zeer interessant.”

 

Voor het eerste jaar is gekozen voor studio’s in ‘Ketelhuis Ammoniak’ en ‘Regulateurshuis 2’. De planning is om vanaf augustus 2008 een grotere studio in te richten in ‘Zuiveringshal Oost’ in het centrum van het Westergasfabriek terrein. Van hieruit zullen verbindingen komen te liggen naar de verschillende monumentale gebouwen op het terrein. Zo kunnen de gebouwen op eenvoudige wijze aan de cameraregie gekoppeld worden.
Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!