Back Back Nieuws

Westergasfabriek: centrum van media en cultuur

02 april 2010
De Westergasfabriek krijgt er een belangrijke bewoner bij: Dutchview gaat de komende tijd, ter vervanging van Studio Plantage, nieuwe studio’s bouwen in het Zuiveringsgebouw.

Vanaf september 2010 zullen hier programma’s als Pauw & Witteman en DWDD worden uitgezonden. In Zuiveringshal Oost, pal naast het gloednieuwe theater van MC, zullen twee studio’s worden gebouwd van elk 190 m2 groot. Ook de redacties van genoemde programma’s van de VARA verhuizen mee. De nieuwe studio’s zullen aan meer programma’s en omroepen onderdak bieden.

Mediaring Amsterdam
Dutchview heeft niet voor niets gekozen voor de Westergasfabriek. Alle industriële monumenten in Cultuurpark Westergasfabriek zijn aangesloten op Mediaring Amsterdam, waardoor live uitzenden vanaf elke gewenste locatie tot de mogelijkheden behoort. Van grote shows in de Gashouder tot muziekprogramma’s vanuit één van de horecagelegenheden. Ook samenwerking met festivals als Cinekid, Manuscripta, Holland Festival en de Fashion Week liggen nu binnen handbereik.

Liesbeth Jansen, directeur Westergasfabriek: “De digitale infrastructuur maakt de Westergasfabriek tot park van de 21ste eeuw, een podium voor commercie en cultuur om innovatieve concepten te ontwikkelen en te testen. Hier kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Met de komst van Dutchview, hebben we een belangrijke aanvulling gekregen op de veelzijdigheid en creativiteit van het terrein. We zijn nu niet alleen een cultuurpark maar ook een mediapark. We verheugen ons zeer op de nieuwe samenwerking.”

Westergasfabriek wint Europa Nostra Award 
De Westergasfabriek heeft de European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards in de categorie ‘Conservation’ gewonnen. De jury prijst de duurzame renovatie en de avontuurlijke invulling van de Westergasfabriek waardoor het voormalige industrieterrein een nieuw leven heeft gekregen.

 

De prijs bestaat uit een bronzen plaquette die dit jaar op 10 juni in Istanbul tijdens de jaarlijkse Europa Nostra Conferentie zal worden uitgereikt. In totaal worden 29 projecten uit heel Europa bekroond, waaronder 4 uit Nederland. In Istanbul zullen ook de zes Grand Prix winnaars worden bekend gemaakt; zij krijgen naast de bronzen ereprijs een geldprijs van € 10.000.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!