Back Back Nieuws

Westelijk Havengebied Amsterdam krijgt een openluchtpodium

24 december 2015
In Amsterdam wordt in april 2016 een nieuw openluchtpodium, genaamd Stadspodium Amsterdam, met een capaciteit van 10.000 bezoekers, geopend. De komende twee jaar wil de organisatie zeker vijftig concerten, culturele evenementen en festivals op het terrein van 8.000 m2 organiseren.

Stad ontlasten
De locatie van Stadspodium Amsterdam, betreft een momenteel nog braakliggend stuk grond aan de Turbinestraat in Westpoort. De beoogde openingsdatum is in de week voor koningsdag. Met het terrein hoopt de organisatie de rest van de stad te ontlasten, nu steeds meer feesten en festivals in Amsterdam overlast veroorzaken en botsen met buurtbewoners of natuurliefhebbers.

Daarnaast verdwijnen er ook een aantal feestlocaties uit de stad, zoals de kop van het Java-eiland vanwege een hotel en vermoedelijk festivalterrein Riekerhaven door de komst van 500 containerwoningen voor onder andere vluchtelingen. Het Stadspodium ligt echter op een industrieterrein zonder directe mensen in de omgeving en biedt ruimte voor tientallen evenementen.

Initiatief
De onderneming is een initiatief van Remko van der Klis en Frans Stuy. Met het Stadspodium willen zij ook iets teruggeven aan de stad. De ondernemers willen namelijk intensief gaan samenwerken met ROC’s en hogescholen om leer- en werkplekken te bieden. Hiermee verwachten zij jaarlijks aan een paar honderd jongeren aan een relevante werkplek of stage te helpen.

Het aanbod van het openluchtpodium zal gevarieerd zijn. Momenteel vinden er gesprekken plaats met De Melkweg en andere organisaties om de ruimte invulling te geven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!