WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee
Back Back Nieuws

WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee

21 maart 2024

WestCord Hotels kondigt met genoegen de verkoop aan van Hotel Noordsee op Ameland aan vastgoedontwikkelaar Dunavast, met ingang van  27 maart 2024. Het hotel, dat sinds 2002 deel uitmaakte van het WestCord-portfolio, heeft een prominente positie ingenomen in de gastvrijheidssector op het eiland.

Hotel Noordsee, gelegen in het pittoreske dorp Nes op Ameland, staat bekend om zijn 56 hotelkamers en 54 appartementen/suites. Met voorzieningen zoals een bar, restaurant, terras, zwembad, wellnessfaciliteiten en vergaderzalen, heeft het hotel een rijke geschiedenis van het verwelkomen van gasten van over de hele wereld.

WestCord verlegt focus

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels, deelde zijn gedachten over de transactie: ‘Hotel Noordsee is bijna twee decennia een waardevol onderdeel van ons bedrijf geweest. We koesteren de vele mooie herinneringen en successen die we met dit hotel hebben beleefd en zijn dankbaar voor de loyaliteit van onze gasten. Na uitgebreide planvorming hebben we besloten om onze focus te verleggen en elders in Nederland te investeren. We zijn ervan overtuigd dat Dunavast het hotel met toewijding zal voortzetten en wensen hen veel succes met hun toekomstige plannen.’

Gerenoveerd familiehotel

De verkoop van Hotel Noordsee markeert een nieuw hoofdstuk voor zowel WestCord Hotels als Dunavast. Terwijl WestCord Hotels zijn strategische doelstellingen verder nastreeft, zal Dunavast het erfgoed van het hotel voortzetten en nieuwe mogelijkheden verkennen om het te laten gedijen binnen de lokale gemeenschap en de toeristische sector.

Aart Jan Verdoold, CEO Dunavast vult aan: ‘Met de afronding van deze transactie zijn wij trots een vastgoedobject als deze toe te mogen voegen aan onze vastgoedportefeuille. Het hotel zal een renovatie/verduurzaming ondergaan waarna het weer zal stralen als modern familiehotel op het populaire eiland.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!