Werkplaats Walhalla wint Mr. K.P. van der Mandele PenningWerkplaats Walhalla wint Mr. K.P. van der Mandele Penning
Back Back Nieuws

Werkplaats Walhalla wint Mr. K.P. van der Mandele Penning

20 mei 2022

Harry-Jan Bus en Rachèl van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht, kregen dinsdag 17 mei jl. de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet.

Uit het juryrapport: 'Harry-Jan Bus en Rachèl van Olm leveren al jarenlang een bijdrage aan projecten, buurtinitiatieven en ondernemersinitiatieven op Katendrecht met een uitstraling naar Rotterdam en de regio. Belangeloos tijd investeren in sturing en uitvoering van activiteiten en beschikbaar stellen en activeren van hun netwerk zijn daarbij de basis en getuigen zij dat met particuliere inzet en samenwerking, bestaande maatschappelijke problemen kunnen worden aangepakt. De initiatieven die zij ondersteunen variëren sterk in omvang, doel en looptijd, maar kenmerken zich door een bepaalde mate van urgentie. Dat laatste typeert hen wellicht het meest.'

Geldprijs

De bijbehorende geldprijs van € 5.000 wordt traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Harry-Jan Bus en Rachel van Olm kozen ervoor om het geld over te maken aan Stichting Platform Katendrecht van Lorenzo Elstak. 'Wij zien hem als een hele belangrijke speler tussen de oud- en nieuw-Katendrechters. Vooral zijn activiteiten op het gebied van kunst- en cultuuractiviteiten voor met name kinderen spreken ons aan', aldus van Olm en Bus.

Stichting de Rotterdamse Ondernemersprijs

De Mr. K.P. Van der Mandelepenning is een van de prijzen die Stichting de Rotterdamse Ondernemersprijs jaarlijks uitreikt aan excellente ondernemers uit onze metropool. De Mr. K.P. van der Mandele penning werd eerder uitgereikt aan o.a. Frans Lavooij, Hans Vervat, Peter Goedvolk en Annelies van der Vorm.

Meer info vindt u hier

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!