Back Back Nieuws

Wereldwijde Toeleveranciers voor Evenementen organiseren zich

12 september 2014
Vooraanstaande wereldwijde toeleveranciers voor evenementen hebben een nieuwe vereniging opgericht om hun capaciteiten beter aan te kunnen spreken en de mogelijkheden van de sector op de internationale markt te promoten. De Vereniging van Wereldwijde Toeleveranciers voor Evenementen (Association of Global Event Suppliers; AGES) beoogt een sterke relatie op te bouwen met overheidsinstellingen en organisatoren van grote evenementen om geschikte normen en procedures te definiëren en toe te passen om bij te dragen aan voordelige oplossingen en om de veiligheid en de kwaliteit van de evenement infrastructuurprogramma’s te verhogen.

De uitdaging
Steden en landen over de hele wereld die grote internationale evenementen houden, dienen een substantieel aantal van specifieke voorzieningen, infrastructuur en technische systemen te bieden om aan de toenemende vereisten van sporters, de media, sponsoren en andere belanghebbenden te voldoen om een veilig en soepel verloop van hun evenementen te garanderen. Deze voorzieningen en infrastructuur zijn vaak uniek met betrekking tot afmeting, kwantiteit en de locatie en passen vaak niet bij een bepaald en duurzaam stedelijk ontwikkelingsprogramma. Organisatoren worden in toenemende mate geconfronteerd met de uitdaging om passende maar toch voordelige oplossingen te vinden en een echt sjabloon te ontwikkelen voor hun grootschalige evenementen.

Tijdelijke infrastructuur (overlays) wordt gebruikt om nieuwe voorzieningen aan te passen, te upgraden of bestaande voorzieningen te veranderen. Zelfs tijdelijke sportvoorzieningen kunnen substantieel bijdragen aan het voldoen aan de doelstellingen van organisatoren van grote evenementen. Tijdelijke infrastructuur vormt in toenemende mate een belangrijke en onmisbare factor voor organisatoren om een geschikt sjabloon te ontwikkelen. Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 is bijvoorbeeld bijna 1 miljard dollar uitgegeven aan tijdelijke infrastructuur. Dit is de reden dat leveranciers van de gevestigde en opkomende sector van wereldwijde evenementenmanagement van mening zijn dat de tijd rijp is om deze vereniging op te richten.

AGES
AGES is een non-profit organisatie, gevestigd in Zwitserland, die onlangs is opgericht om te fungeren als een kwaliteits- en betrouwbaarheidslabel in de voorziening van tijdelijke infrastructuur voor grote evenementen. Op dit moment hebben 20 wereldwijde toeleveranciers voor evenementen die alle overlay uitvoeringscategorieën vertegenwoordigen, zich in AGES verenigd. Samen bieden zij diensten en infrastructuur aan met een waarde van ruim één miljard euro. De vereniging vertegenwoordigt marktleiders en koplopers in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die actief zijn in ruim 50 landen in Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

De visie van AGES is om met één stem de internationale toeleveranciers voor de evenementensector te vertegenwoordigen en een partner te worden voor overheidsinstellingen, de belangrijkste belanghebbenden en organisatoren van grote sportevenementen om de capaciteiten van de sector aan te spreken en een stappenplan te creëren om procedures, normen, protocollen en andere instrumenten te ontwikkelen om de interactie en business te faciliteren met de toeleveranciers voor evenementen en zo te helpen de belasting voor toekomstige organisatoren te verminderen.

De leden van AGES hebben zich verenigd om een plan van aanpak te ontwerpen om de doelstellingen, zoals gedefinieerd in de Mission Statement, te bereiken. Aangezien aan opkomende landen grote evenementen worden gegund, begrijpt AGES haar educatieve verantwoordelijkheid en zal haar organisatoren steunen door middel van lokale toeleveranciers voor evenementen in het leveringsproces.

AGES heeft reeds positieve terugkoppeling ontvangen van overheidsinstellingen die het initiatief ondersteunen. Derhalve is de vereniging overtuigd dat zij zullen bijdragen om duurzame en voordelige infrastructuuroplossingen te vinden. Hopelijk doet dit het risico afnemen om meer witte olifanten te creëren.

Voor meer informatie kunt u terecht op ages.international of contact opnemen met Daniel Cordey, voorzitter van AGES via daniel@ages.international of telefonisch via +41 79 407 0606.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!