Back Back Nieuws

Wereldrecordpoging champagnetoren geslaagd

13 september 2007
Luuk Broos, eigenaar van Maison Luuk Exclusieve Catering / Chalet Fontaine partycenter, heeft het wereldrecord champagnepiramide bouwen verbroken tijdens de (her)opening van de Zeelandhallen te Goes.

Na een intensieve bouwperiode van vijf dagen lukte het om het oude Duitse wereldrecord van 39.711 glazen te verbreken en het record weer naar Nederland te halen. Commissaris van de Koningin, mevrouw drs. K.M.H. Peijs heeft gisteren het laatste glas geplaatst.

Het was nog even spannend omdat er toch een aantal glazen onderaan de piramide niet helemaal recht stonden. De oorzaak hiervan bleek te zijn dat er bij de levering van de glazen een aantal dozen zaten met net een ander formaat. Dat houdt in als er dan door gebouwd werd, het risico erg groot was dat de toren instort. Gelukkig was dit niet het geval.

De piramide telde 41.664 champagneglazen, was met 62 etages ruim zeven meter hoog en woog 8.500 kilo. De opbrengsten uit de verkoop van de champagneglazen komen ten bate van de gehandicaptensport in Zeeland.


Door de grote hoeveelheid belangstelling is de heer Broos gevraagd om volgend jaar een nieuwe wereldrecord te plaatsen met 50.000 glazen in Las Vegas.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!