Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voetenWereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
Back Back Locaties

Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten

22 oktober 2020

Het Wereldmuseum is Rotterdamser dan ooit! ‘Wij zijn helemaal vernieuwd en nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen in ons iconische monumentale pand in hartje Rotterdam.’ Bij Het Wereldmuseum draait het om de culturen die samen Rotterdam tot wereldstad maken. Met inspirerende tentoonstellingen en een volledig gerestylede eventlocatie met uitzicht Kop van Zuid is het dé plek aan de Maas voor inspirerende bijeenkomsten. Nu in een veilige 1,5-metersetting en straks als Covid-19 weer voorbij is, ligt de wereld hier aan je voeten!

  • Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
  • Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
  • Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
  • Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
  • Wereldmuseum Rotterdam is vernieuwd: de wereld aan je voeten
  • Foto: Fabian Oldenburger
    Foto: Fabian Oldenburger

Het Wereldmuseum in Rotterdam is sinds 2017 één van de vier musea van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen; Tropenmuseum in Amsterdam, Volkenkunde in Leiden en Afrika Museum in Berg en Dal. Sindsdien is het Wereldmuseum volledig gerenoveerd en per 4 september weer volledig heropent.

Events in een veranderende wereld

In het huidige Wereldmuseum ontmoet je niet alleen de wereld, maar ook elkaar. En dat is precies wat je op de eventlocatie in het Wereldmuseum voelt tijdens een online of live event. Inspirerende events organiseren in tijden van steeds weer veranderende maatregelen blijft een uitdaging. Dankzij de restyling, flexibele stijlvolle setting én gunstige ligging kan het Wereldmuseum meebewegen met de steeds weer veranderende wereld.

Een locatie met een verhaal

Het iconische pand aan de Willemskade is het voormalige clubgebouw van de Koninklijke Yachtvereniging uit 1851. Het is het enige voormalige Koninklijke monumentale pand in Rotterdam en heeft nog steeds de statigheid en grandeur van vroeger. Het hippe mobiele flexibele meubilair, een breed scala aan technische mogelijkheden voor online events en de bijzondere menu’s van Chef Edwin Vonk brengt het museum en evenementenlocatie naar het nu.

In de Balzaal en Salon hield de Yachtvereniging vroeger haar feesten en partijen. Sinds een aantal jaren is deze traditie weer in ere hersteld. Hier kun je onder andere terecht voor presentaties, (walking) diners, congressen, hybride- en online events en memorabele bijeenkomsten. De beamers zijn handig geïntegreerd in het plafond en wanneer die naar beneden komen voor bijvoorbeeld een presentatie, gaan de kroonluchters omhoog. Doordat de bar verrijdbaar is en op verschillende plekken in de zaal geplaatst kan worden, is de ruimte voor diverse groep groottes ontzettend flexibel.

Op de vierde verdieping van het indrukwekkende gebouw ligt de karakteristieke vergaderruimte de Elie van Rijckevorselzaal, genoemd naar de grondlegger van het Wereldmuseum. Veel kunst in deze zaal verwijst naar deze bijzondere man en dat geeft de ruimte de sfeer van een herenkamer. De donkere houten vloer, de lambrisering die afkomstig is uit een Thais schip, de authentieke oosterse tempeldeuren en comfortabele Chesterfield fauteuils maken deze zaal uniek en ideaal voor intiemere bijeenkomsten. Bovendien heb je ook hier een spectaculair uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug.

Wereldstad op je bord

Het culinaire concept van het Wereldmuseum is ook onder de loep genomen. Het resultaat zijn hoogwaardige maar toegankelijke gerechten vol Rotterdamse invloeden en lokale ingrediënten. De chef-kok is in de stad op zoek gegaan naar winkels, restaurants en toko’s uit allerlei culturen en haalde daaruit inspiratie voor een divers menu. Er is een foodbook dat je kunt bekijken om inspiratie op te doen, maar een ambachtelijk en ‘tailormade’ menu kan ook.

Een plek waar geschiedenis, cultuur en grandeur samenkomen en de wereld letterlijk aan je voeten ligt. Met een Rotterdams sausje. Dat is het Wereldmuseum. In de drie klassieke en bijzondere zalen kun je terecht voor allerlei soorten events, van online tot aan live events. Dat alles in het midden van de stad met parkeergelegenheid om de hoek en een goede verbinding met het ov. Geniet van bijzondere en hoogwaardige gerechten, de uitgebreide museumcollectie van ruim 83.000 objecten en natuurlijk een fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam. De wereld ligt hier aan je voeten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!