Wereldhavendagen maakt programma 2022 bekendWereldhavendagen maakt programma 2022 bekend
Back Back Nieuws

Wereldhavendagen maakt programma 2022 bekend

01 juli 2022

De Wereldhavendagen heeft vandaag een groot deel van de programmering bekendgemaakt voor de 45e editie op 2, 3 en 4 september 2022. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland viert dit jaar een jubileumeditie. Jong en oud maken kennis met de bedrijven en mensen die de Rotterdamse haven een veilige, slimme, duurzame en leefbare plek maken, waar voor iedereen een baan is en waar hard gewerkt wordt aan de toekomst.

De Wereldhavendagen viert dit jaar een jubileum in drievoud: niet alleen is het de 45e editie van het evenement zelf, ook het Havenbedrijf Rotterdam bestaat negentig jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag. Daarom is de Wereldhavendagen 2022 hét moment om de balans op te maken voor de Rotterdamse haven. Wat hebben we bereikt, hoe staan we ervoor en waar moeten we naartoe?

Steeds schoner

'Bij de programmering van de Wereldhavendagen ontdekken bezoekers waarom de haven anno 2022 zo’n bijzondere plek is,' zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. 'Fantastische professionals zorgen hier dagelijks met behulp van slimme technologie voor steeds schonere, efficiëntere en veiligere doorvoer van goederen en grondstoffen. Talloze innovatieve bedrijven werken aan de duurzame oplossingen van de toekomst. Tegelijk zijn er grote uitdagingen, zoals de noodzakelijke CO2-reductie en de duizenden open vacatures, die met de energietransitie en digitalisering van de haven gepaard gaan. Dat willen we ook laten zien.'

Duurzame Deal

Ondertussen staat de Wereldhavendagen zelf ook niet stil. Zo geeft de organisatie het goede voorbeeld met het ondertekenen van de Duurzame Deal van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals. Hiermee committeren elf evenementorganisatoren zich aan verregaande verduurzaming.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!