Wereldhavendagen gaan door Wereldhavendagen gaan door
Back Back Nieuws

Wereldhavendagen gaan door

24 juni 2021

De 44e editie van Wereldhavendagen gaat door. Op 3, 4 en 5 september 2021 zet het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland traditiegetrouw de Rotterdamse haven in het zonnetje met het thema ‘Port Of Opportunities’. Er is een divers online en ingetogen fysiek programma, dat past bij de dan mogelijk nog geldende maatregelen voor grote publieksevenementen.

Verschillende onderdelen

Na een grotendeels digitale editie in 2020, is er het eerste weekend van september tijdens de 44e Wereldhavendagen weer van alles te beleven in Rotterdam. Het is nog onduidelijk welke maatregelen rond Covid-19 er dan zullen gelden voor grote, openbare publieksevenementen. Daarom heeft de Stichting Wereldhavendagen gekozen voor verschillende, kleinschalige fysieke onderdelen, waarbij bezoekers zich te allen tijde aan de geldende maatregelen kunnen houden.

Excursies en tours

Er zullen dit jaar weer diverse excursies het havengebied ingaan waarbij bezoekers kennis kunnen maken met alle mogelijkheden van de Rotterdamse haven. Ook zijn er tours door de haven die bezoekers op eigen gelegenheid kunnen doen. In het centrum krijgt de vorig jaar geïntroduceerde foto-expo een vervolg. De expositie ‘Werken in de Rotterdamse haven’ op de buitengevel van het Maritiem Museum staat dit jaar in het teken van de mensen die met hun werk elke dag het succes van de haven mogelijk maken. Ook via een route langs de etalages van winkels kan men in het centrum alles ontdekken over deze beroepen.

Online

Voor wie liever thuisblijft, is er op zaterdag 4 september wederom een digitaal programma via de website van de Wereldhavendagen. Evenementenbureau Co Solo, normaliter verantwoordelijk voor de avondshow en het vuurwerk, heeft een spectaculaire online havenshow ontwikkeld. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, er zijn kijkjes achter de schermen bij bedrijven in de haven en toffe prijzen te winnen. Ook de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy zijn terug en nemen de kijker mee in hun unieke perspectief op Rotterdam en de haven.

Port of Opportunities

‘Zoals het thema ‘Port Of Opportunities’ al aangeeft, denken we in Rotterdam altijd in mogelijkheden’, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. ‘We zijn ontzettend blij dat we ondanks de geldende maatregelen een uitgebreid programma kunnen neerzetten, waarmee onze bezoekers zowel fysiek als online kennis kunnen maken met alle kansen die de Rotterdamse haven te bieden heeft.’ De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam en Rotterdam Festivals. De Koninklijke Marine is hoofdpartner.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!