Wereldhavendagen 2020 draait om Port of OppertunitiesWereldhavendagen 2020 draait om Port of Oppertunities
Back Back Nieuws

Wereldhavendagen 2020 draait om Port of Oppertunities

17 januari 2020

De start van het nieuwe jaar betekent dat Rotterdam weer vooruit kan kijken naar het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland: de Wereldhavendagen op 4, 5 en 6 september. Het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, biedt een uitgelezen kans om te laten zien hoe belangrijk die vrijheid voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland is geweest, vandaag de dag is en in de toekomst blijft. Het thema van de Wereldhavendagen 2020 is dan ook ‘Port of Opportunities’.

Wat vrijheid betekent

De 43e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020. Met het thema Port of Opportunities wil de organisatie laten zien wat onze vrijheid de afgelopen 75 jaar voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland heeft betekend en nog steeds betekent. Dankzij deze vrijheid kreeg Rotterdam de kans om de haven uit te bouwen tot een onmisbare schakel in de Nederlandse economie. Vandaag de dag biedt die vrijheid ons de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen, buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Want alleen zo kunnen we oplossingen verzinnen voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan.

Port of Opportunities

Tijdens de Wereldhavendagen 2020 kunnen bezoekers kennismaken met de spelers die zorgen dat de Rotterdamse haven een echte Port of Opportunities is. Zoals de mensen die bezig zijn met de baanbrekende innovaties die Rotterdam de duurzaamste haven ter wereld maken. En de mensen achter de complexe logistieke processen, die ervoor zorgen dat elke dag honderden schepen en duizenden tonnen goederen zonder problemen de haven in en uit kunnen. Of de Koninklijke Marine, die wereldwijd zorgt voor veilige vrijehandelsroutes. Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijkheden voor carrières en persoonlijke ontwikkeling die de haven te bieden heeft.

Cruciaal knooppunt

'Het thema valt niet toevallig samen met de 75ste verjaardag van de bevrijding,' zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. 'Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Oppportunities!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!