Wereldberoemde namen op Boom Chicago’s Comedy FestivalWereldberoemde namen op Boom Chicago’s Comedy Festival
Back Back Nieuws

Wereldberoemde namen op Boom Chicago’s Comedy Festival

16 april 2021

Deze zomer brengt Boom Chicago comedyfans op het puntje van hun stoel met een onvergetelijk festival. Dit negendaagse evenement van 24 juli tot en met 1 augustus staat bol van improvisatie, voorstellingen, stand-up, sketches, drag comedy en vernieuwende formats. Een lachspektakel voor en mét het publiek dat actief kan deelnemen via workshops. De eerste bevestigde namen zijn niemand minder dan Oscarwinnaar Jordan Peele, Colton Dunn en Kay Cannon. Festival tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Er is tijdens het festival bijzondere aandacht voor talentontwikkeling. Al sinds jaar en dag is Boom Chicago een kweekvijver voor comedytalent en schrijvers van bekende tv-formats. Er staan veel verschillende workshops op het programma die worden verzorgd door de topdocenten van Boom Chicago Academy en internationale experts die hoog staan aangeschreven als het gaat om het improvisatievak.

Het woord aan de meesters met Comedy Conversations

Een aantal bekende namen dat hun carrière is begonnen bij Boom Chicago heeft toegezegd deel te nemen aan het unieke Q&A programma. Iedere dag vindt er via Zoom een Comedy Conversation plaats onder leiding van founders Saskia Maas, Andrew Moskos en Pep Rosenfeld en Stacey Smith (artistiek directeur Boom Chicago Comedy Festival). Ook het publiek krijgt de kans om Boom Chicago alumni het hemd van het lijf te vragen.

Spannende samenwerkingen en specials: voor ieder wat wils

Er vindt een speciale women’s night plaats met onder andere variété show ‘What Can’t She Do’. Dit onderdeel eert vrouwen in comedy met een overvloed aan vrouwelijk talent, waaronder Shantira Jackson (schrijver The Amber Ruffin Show), onder leiding van Stacey Smith en Biddy Kemery (actrice en stagemanager bij Boom Chicago).

Externe partners

Maar er zijn ook bijzondere samenwerkingen met externe partners. Satirisch nieuwsnetwerk De Speld host op de late vrijdag- en zaterdagavond een spetterende nieuwsquiz. Onder de Pride festiviteiten vallen de drag brunch 'Queen Your Plate' en variétéshow 'The Cunnilingus Show' waarin vrouwen en queer expressie centraal staan. Comfy Community – een organisatie die jongeren met een migratieachtergrond helpt met het ontwikkelen van skills – host een eigen community night. Tot slot kunnen mensen zonder ticket  iedere dag aanschuiven tijdens ‘It's 5:00 Somewhere Happy Hour’ voor gekeuvel met comedians en liefhebbers, onder het genot van een cocktail.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!