Back Back Nieuws

Weer nieuwe eigenaar voor Walibi World

05 mei 2006


Het pretpark Walibi World in Biddinghuizen krijgt weer een nieuwe eigenaar. De Franse onderneming Compagnie des Alpes, exploitant van pret- en vakantieparken, heeft een voorlopige overeenkomst ondertekend voor de overname van StarParks, waar de Walibi-parken onder vallen. Het pretpark in Biddinghuizen heeft de afgelopen deccenia al verschillende metamorfoses ondergaan; Flevohof, Walibi Flevo, Six Flags en Walibi World.


La Compagnie des Alpes heeft een intentieverklaring ondertekend met investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners met uitzicht op de aankoop van vijf attractieparken van de Star Parks-groep, waarvan vier bekend zijn bij het grote publiek onder de merknaam Walibi.

Deze locaties, twee in België, twee in Frankrijk en één in Nederland, zijn sterk verankerd in hun respectievelijke regio's. Het merk Walibi, waarvan La Compagnie des Alpes de eigenaar wordt, heeft in deze gebieden een grote naamsbekendheid. Met een gezamenlijk aantal bezoekers van 3,7 miljoen op jaarbasis en een omzet van 81 miljoen in 2005, bieden deze nieuwe parken de kwaliteit en de uitstraling die overeenkomt met die van La Compagnie des Alpes, dat in 2005 met zijn attractieparken een omzetcijfer van 137 miljoen euro realiseerde.

Met deze overname wil La Compagnie des Alpes zijn jaarlijkse bezoekerstotaal van zijn attractieparken vergroten tot bijna 10 miljoen bezoekers per jaar, wat het mogelijk maakt om nieuwe industriële en commerciële samenwerkingen te realiseren die aan de basis liggen van zijn eigen strategie achter het exploiteren van zijn parken.

La Compagnie des Alpes behoudt bovendien zijn huidige doelstelling om zijn omzetcijfer te blijven realiseren aan de hand van twee verschillende exploitatievormen, namelijk attractieparken en skigebieden.

In de komende weken wordt de overname verder afgewerkt. Aanvullende informatie wordt naar buiten gebracht wanneer de transactie volledig is afgerond. De overname omvat de volgende parken:

- Walibi Belgium, het belangrijkste park van België; opende zijn deuren in 1975 (1,3 miljoen bezoekers in 2005)
- Bellewaerde Park, een van de oudste attractieparken van België; (800.000 bezoekers in 2005)
- Walibi World (Nederland), geopend in 1994 (900.000 bezoekers in 2005)
- Walibi Rhone-Alpes (Frankrijk), geopend in 1979 (400.000 bezoekers in 2005)
- Walibi Aquitaine (Frankrijk), geopend in 1992 (300.000 bezoekers in 2005)

La Compagnie des Alpes is een van de belangrijkste namen in de Europese amusementsindustrie. Het bedrijf exploiteert 29 locaties: 14 grote skigebieden in de Alpes (waaronder Tignes, Les Arcs, La Plagne en Méribel) en 15 attractieparken (waaronde Parc Asterix en het Grévinwassenbeeldenmuseum in Parijs) in zes Europese landen: Frankrijk, Italië, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Engeland. In totaal bezoeken ruiml 20 miljoen bezoekers jaarlijks de skigebieden en attractieparken van La Compagnie des Alpes. In het laatste kwartaal van 2005, realiseerde de groep een zakencijfer van 375 miljoen euro en een nettowinst van 27 miljoen euro.


Foto: Jan Kruis opent nieuw seizoen Walibi 14 april 2006.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!