Week van de Toegankelijkheid 2020 Week van de Toegankelijkheid 2020
Back Back Nieuws

Week van de Toegankelijkheid 2020

05 oktober 2020

Als alles op slot gaat en iedereen op afstand moet blijven, wijken we uit naar de digitale wereld. Daar ontmoeten we elkaar alsnog, informeren we onszelf en zoeken we vermaak en inspiratie. We werken, winkelen, volgen lessen en cursussen. Online mee kunnen doen, is voor iedereen nu belangrijker dan ooit. De Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober) staat dit jaar dan ook in het teken van digitale toegankelijkheid.

Aandacht voor de mooie kanten van toegankelijkheid

Ieder(in) is de landelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor het 20e jaar op een rij organiseren we de Week van de Toegankelijkheid. Het doel van de Week is landelijk en lokaal brede aandacht voor toegankelijkheid in Nederland. Elk jaar sluiten landelijke en lokale organisaties zich aan bij de Week. Steeds meer organisaties doen mee en organiseren een activiteit waarmee ze vaak op creatieve manier laten zien hoe toegankelijkheid voor iedereen de wereld een heel stuk leuker maakt.

Veel online evenementen

Dit jaar draait het dus om digitale toegankelijkheid, want dat zorgt ervoor dat mensen volwaardig mee kunnen doen. En zoals verwacht zijn veel activiteiten dit jaar online. Gemeenten, bedrijven, universiteiten, musea; steeds meer organisaties hebben de Week van de Toegankelijkheid ontdekt en doen mee. Er zijn webinars, workshops, bijeenkomsten, een symposium: allemaal via internet. Op de website van de Week van de Toegankelijk staan alle online activiteiten in de lijst onder ‘landelijk’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!