Back Back Nieuws

We love hutchpotch!

17 februari 2010

[afbeelding niet meer beschikbaar] Tamara Chaloulakos (hiernaast op de foto met Tjemp) vanuit Vanvouver:

We zijn 6 dagen open en kunnen stellen dat het eigenlijk iedere dag, gedurende de gehele dag lekker druk is in het Holland Heineken House! Nu de wedstrijden zijn begonnen, komen mensen op weg naar of juist bij terugkeer van de Richmond Olympic Oval langs in het Holland Heineken House. Vanzelfsprekend weten de Nederlanders ‘hun’ huis goed te vinden, maar we zijn ook erg populair bij de Canadezen. Overal waar ik kom met m’n Holland Heineken House-crewjas word ik enthousiast aangesproken. Iedereen kent het, wil erheen of is al geweest.

En als ze op bezoek komen, wordt er natuurlijk ook gegeten. Het spreekwoord ‘Wat de boer niet kent, dat eet-ie niet’ geldt in ieder geval niet voor de Canadezen. Hoewel ze er nog nooit van hebben gehoord, proeven ze graag en zijn ze erg te spreken over typisch Nederlandse gerechten die we hier in serveren: snert met roggebrood, hutspot, stamppot zuurkool met worst en vanzelfsprekend stamppot boerenkool. Of het nu s’ morgens vroeg of s‘nachts is, de Canadezen staan er graag voor in de rij! De eerste cijfers spreken boekdelen: na bijna twee dagen opening hadden we al 1200 porties stamppot verkocht. Het hardst lopen overigens de snacks, zo gingen er 2000 zakjes frites en1900 broodjes kroket over de toonbank.

Stamppot is enorm in trek!

We hebben ook een aantal Canadese Foodblogs op bezoek gehad voor een proefsessie van Nederlandse gerechtjes. Ook de professionals zijn enthousiast, het eerste resultaat zie je bijvoorbeeld op www.vancouverfoodster.com .

Ook de collega’s van Brasserie The Lodge, waar we a la carte lunch en diner serveren, zitten niet om werk verlegen en zijn inmiddels aardig gewend aan het draaien van 3 volle shifts per dag. De keuken van de Brasserie is vlakbij het podium, dus ze krijgen tussen de bedrijven door ook nog iets mee van de optredens en natuurlijk de  huldiging van Sven Kramer afgelopen zaterdag! Laten we hopen dat er snel weer een medaille bijkomt.

We houden een logboek bij van de belevenissen van de Albron in het Holland Heineken House, kijk op www.albron.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!