We Are Live bemachtigt zilver bij BEA World Awards We Are Live bemachtigt zilver bij BEA World Awards
Back Back Nieuws

We Are Live bemachtigt zilver bij BEA World Awards

29 november 2022

Eens per jaar worden de grootste prijzen op het gebied van events en live communicatie uitgedeeld tijdens de internationale Bea (Best Event Awards) World Experience Festival. Dit jaar is programmamaker en livestream expert We Are Live in de prijzen gevallen voor hun werk voor ‘Aviko’s Kerstkeuken’.

Digitale Transformatie

In de categorie Digital Transformation heeft Aviko’s Kerstkeuken ‘Silver’ gewonnen. De formats werden in deze categorie beoordeeld op een fysiek event dat opnieuw is uitgevonden voor een digitale toepassing. Toegevoegde waarde bieden op bestaande events middels live video is een van de belangrijkste redenen waarom we We Are Live in 2008 begonnen zijn. Deze prijs –de Oscars voor de eventbranche- in deze categorie is dan ook een prachtige bekroning voor ons werk', aldus Managing founder en regisseur Marck Feller. 

Aviko’s Kerstkeuken

In aanloop naar Kerst zijn tienduizenden Nederlanders thuis aan het koken gezet met een vernieuwend live streaming kookconcept van initiatiefnemer Aviko. 'Het concept is dat iedereen thuis live meekookt, omdat ze vooraf kunnen bestellen wat ze nodig hebben, waardoor afstand ineens een voordeel werd in plaats van een nadeel', vervolgt Feller. 

Het format is tijdens de pandemie ontwikkeld als alternatief op het al bestaande fysieke evenement. Vanwege de verzesvoudiging in het aantal deelnemers en de hoge engagement tijdens de live stream en op social media is het format ook in digitale vorm voortgezet na de pandemie.

Het is niet de eerste prijs voor het concept. Het interactieve format won eerder dit jaar al de People’s Choice award voor Virtual Events & Experiences bij de International Eventex Awards 2022. 

BEA World Awards

Sinds 2006 organiseert Bea World Festival –het internationale festival van evenementen en live communicatie– de awards. De 35 juryleden werken bij toonaangevende multinationals in internationale rollen. Op het festival kwamen uit meer dan 40 landen 600 directeuren van eventbureaus, eventverenigingen en vakmedia bij elkaar om creativiteit te vieren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!