Wat mag er tot september nu wel en wat niet?Wat mag er tot september nu wel en wat niet?
Back Back Nieuws

Wat mag er tot september nu wel en wat niet?

04 augustus 2021

Sinds bekend is gemaakt dat meerdaagse evenementen met overnachting en eendaagse evenementen met meer dan 750 bezoekers tot 1 september sowieso geen doorgang mogen vinden, is er ook veel onduidelijkheid ontstaan rondom zakelijke evenementen. Wat mag er wel en wat mag er niet? We zetten het hier voor je op een rijtje!

Eendaagse evenementen, buiten, zonder vaste zitplaats

Nadat al eerder bekendgemaakt werd dat meerdaagse evenementen tot 1 september niet zijn toegestaan, waren ook de eendaagse evenementen aan de beurt. Na een klemmend verzoek vanuit de branche werd maandag 2 augustus de knoop doorgehakt: kleinschalige evenementen worden vanaf 14 augustus onder voorwaarden toegestaan.

Evenementen buiten (of in een open tent), zonder vaste zitplaats kunnen voor maximaal 750 bezoekers georganiseerd worden. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud of een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud. Ook moeten bezoekers in het bezit zijn van een ticket op naam, waardoor contactgegevens geregistreerd kunnen worden. Daarnaast geldt het dringende advies voor iedereen die het evenement bezocht heeft om vijf dagen na het evenement een zelftest te doen. Als aan deze voorwaarden kan worden voldaan dan kan de 1,5-meter worden losgelaten.

Evenementen met vaste zitplaats

Voor evenementen met een vaste zitplaats wordt er een onderscheid gemaakt tussen evenementen binnen of buiten. Evenementen met vaste zitplaatsen kunnen buiten georganiseerd worden voor maximaal 750 personen met coronatoegangsbewijs. Voor grote buitenlocaties geldt dat zij tweederde van hun reguliere capaciteit kunnen gebruiken, ook als dit betekent dat er meer dan 750 personen aanwezig kunnen zijn. Bezoekers hoeven dan geen anderhalve meter afstand te houden. Binnen geldt dat met een coronatoegangsbewijs tweederde van de reguliere capaciteit gebruikt kan worden met vaste zitplaats. Er hoeft ook dan geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.

Verdere maatregelen

Over de maatregelen voor alle evenementen na 1 september, de horeca, Testen voor Toegang wordt op 13 augustus besloten. Voor doorstroomlocaties zijn de maatregelen niet veranderd. Een overzicht van de maatregelen vind je op Rijksoverheid.nl

  • Wat mag er tot september nu wel en wat niet?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!