Back Back Nieuws

Wandelaars 11e Dam tot Dam Wandeltocht zamelen EUR 10.800,- in voor Stichting Pink Ribbon

23 september 2013
De ruim 16.000 deelnemers aan de 11e Dam tot Dam Wandeltocht liepen afgelopen zaterdag met heerlijk wandelweer van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. De aangename temperatuur en weinig wind zorgde ervoor dat zij ruim de tijd namen voor hun tocht en ook op de verzorgingsposten onderweg gezellig bleven hangen. Het afwisselende parcours over 9, 18, 26 of 40 km bracht hen tenslotte bij de finish op de Burcht, waar zij werden gehuldigd met een medaille. Aan Stichting Pink Ribbon, het aan het evenement verbonden goede doel, werd hier een cheque van EUR 10.800,- overhandigd. Organisator Le Champion kijkt terug op een geslaagde wandeldag.

Rode loper
De Dam tot Dam Wandeltocht is in de afgelopen elf jaar uitgegroeid tot een groot wandelevenement, waarnaar vele wandelaars jaarlijks terugkeren. De start op de Dam voor het Koninklijk Paleis, de route langs Amsterdamse grachten, de oversteek van het IJ en de intocht via de Dam van Zaandam naar de finish op de Burcht zijn slechts enkele hoogtepunten. Ook dit jaar konden de wandelaars weer op een warm onthaal rekenen in de Molenwijk in Amsterdam-Noord en op het Zaaneiland in Zaandam. Op het podium in het Molenwijkpark traden diverse spetterende acts op en in Zaandam, vlak voor de finish, was zelfs de rode loper uitgerold voor de wandelaars. ‘Op de Burcht in Zaandam, waar ook de start van de 9 km was, zorgde DJ Henk ervoor dat de wandelaars dansend de finish overkwamen. Van vermoeide of pijnlijke voeten was niets te merken, want er werd tot laat in de middag volop gedanst in de zon, die later in de middag doorbrak,’ aldus de organisatie.

Recordaantal deelnemers
Voor deze 11e editie schreef een recordaantal van 16.219 wandelaars in, waarvan 203 voor de 11e keer deelnamen, bijna 1.900 in groepsverband wandelden en 324 leden van Le Champion in actie kwamen. Voor deze laatste groep was er ook dit jaar een extra verzorgingspost ingericht in het Eduard Douwes Dekkerhuis in Amsterdam-Noord, waar zij werden ontvangen met koffie en appelgebak.

Ruim EUR 10.000,- voor Stichting Pink Ribbon
Voor Stichting Pink Ribbon, dat sinds deze editie als goed doel aan het evenement verbonden is, werd EUR 10.800,- bij elkaar gewandeld. Dit bedrag werd bij elkaar gebracht door deelnemers, die bij inschrijving een vrijwillige bijdrage deden. Onderweg werden de deelnemers bij de Pink Stop op de Verlengde Stellingweg aangemoedigd door ambassadeurs en vrijwilligers van Pink Ribbon. Hierna wandelden zij naar het Pad Der Spreuken, waar spreuken van mensen uit de omgeving van borstkankerpatiënten opgehangen waren. Bij de finish op de Burcht werd de cheque met daarop het opgehaalde bedrag uitgereikt aan Suzan Veenhof, directeur van Stichting Pink Ribbon. Pink Ribbon zal ook de komende jaren aan het evenement verbonden zijn.

Editie 2014
De 12e Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 20 september 2014, inschrijven is mogelijk vanaf 1 april 2014.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!