Walk & Dance to Fight Cancer: wandelen & dansen voor meer onderzoekWalk & Dance to Fight Cancer: wandelen & dansen voor meer onderzoek
Back Back Nieuws

Walk & Dance to Fight Cancer: wandelen & dansen voor meer onderzoek

18 mei 2023

Vandaag is het zover: de eerste editie van Walk & Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik. Deelnemers wandelen 10 of 25 kilometer langs verschillende forten en laten zich sponsoren om geld op te halen voor Stichting Fight cancer. Meer dan 240 enthousiaste deelnemers wandelen op Hemelvaartsdag door Bunnik en omgeving. De dag wordt afgesloten met een feestje om het leven te vieren.

Tijdens deze eerste editie van de Walk & Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik wandelen deelnemers 25 kilometer langs Fort Rijnauwen en Fort Hoofddijk. Om vervolgens op de helft van de route op te laden bij de speciaal ingerichte fanzone bij Buitengoed de Boomgaard, hier kunnen alle supporters verzamelen om deelnemers aan te moedigen voor de resterende kilometers. Daarna vervolgen deelnemers hun route via natuurgebied Nieuw Wulven, naar Fort ’t Hemeltje en Fort Vechten. De finish is bij restaurant Vroeg waar deelnemers door hun geliefden worden onthaald om daarna samen het leven te vieren tijdens de afterparty.

Voor iedereen

Bij deze editie is ook een familieroute gemaakt van 10 kilometer, speciaal voor kinderen tot en met 15 jaar, families, (ex)kankerpatiënten en 65-plussers. Daarnaast is het mogelijk om als Businessteam mee te doen, een mooie teambuilding activiteit waarbij werknemers ook nog kunnen bijdragen aan een goed doel. 

Met de donaties die door de wandelaars worden opgehaald kan Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Voor Walk & Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarin een revolutionaire vorm van immunotherapie beschikbaar wordt gesteld voor kinderen en jongvolwassenen met leukemie en lymfeklierkanker. Dit zijn met 220 gevallen per jaar de meest voorkomende vormen van kinderkanker.

Hulp en support

Vrienden en familie kunnen ook meehelpen of meedansen, zonder te hoeven wandelen. Deelnemers en bedrijven die meedoen halen donaties op in hun eigen omgeving bij familie, vrienden en collega’s. Alle supporters worden opgeroepen om op 18 mei vanaf 15.30u naar Restaurant Vroeg te komen om de deelnemers te onthalen na deze wandeltocht. Wanneer alle deelnemers gefinisht zijn zal het totaal opgehaalde bedrag bekend worden gemaakt en overhandigd worden aan het PMC. Waarna we samen de dag afsluiten met een feestje om het leven te vieren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!