Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf
Back Back Locaties

Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf

25 september 2019

Precies het kruispunt van Gelderland, Limburg en Brabant vind je het prachtige landgoed Bergzicht-De Raaf: de perfecte locatie voor je bruiloft of (bedrijfs)feest. Op dit grondgebied van 9 ha. (!) kan je binnen én buiten met grote groepen genieten van bijvoorbeeld een lunch, diner of feest. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ‘jawoord’ in het romantische parkje, een verrassende lunch in de oranjerie of een spetterend feest in de lagerkelder van de oude brouwerij?

De ontvangst bij Bergzicht-De Raaf in het Gelderse Heumen is al bijzonder. Als je bij dit landgoed aankomt, word je altijd hartelijk verwelkomd door Marieke en/of Fred zelf, al sinds 20 jaar de eigenaren. Ze laten je alle ruimtes en tuinen zien en denken meteen flexibel mee vanuit jouw persoonlijke wensen.

  • Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf
  • Fred
    Fred
  • Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf
  • Waarom je ‘ja’ zegt tegen landgoed Bergzicht-De Raaf

‘We weten wat er kan en er kan meer dan je denkt’

In goede handen bij Fred en Marieke

De ruim ervaren Fred (chef-kok) en Marieke verzorgen alles voor je, tot in de puntjes. Marieke: ‘Wij houden het zo persoonlijk mogelijk, zonder van allerlei ‘lijntjes’ en ‘tussenpersonen’. Zo krijg je geen ruis; we willen zeker weten dat onze gasten krijgen wat ze verwachten. Fred en ik hebben al jarenlang met allerlei meetings en feesten, dus we weten precies wat er kan, en er kan meer dan je denkt. Fred verzorgt bijvoorbeeld met alle liefde een diner naar wens, een uitgebreid buffet of andere culinaire verrassing. Natuurlijk doen we niet álles zelf en hebben we wel ondersteunend personeel, maar we zijn er zelf altijd bij.' 

Regionale historie

Het landgoed is opvallend groot en genoot honderden jaren geleden veel aanzien in de regio. In de 19e eeuw was hier zelfs nog de grootste brouwerij van Gelderland gevestigd. Vandaag de dag kan je hier met je gasten volop genieten van de natuur, ruimte, een vleugje historie en de romantische, bourgondische sfeer. Als je over dit sfeervolle terrein loopt, zou je dan ook niet zeggen dat je op een steenworp afstand zit van de A73.

Huwelijksdag in festivalstijl bij de oude kuiperij? 

Feesten in de oude brouwerij

De brouwinstallatie van brouwerij van Bergzicht-De Raaf - enkele decennia geleden nog dé brouwer van het Raaf witbier - is weg sinds 1995. Inmiddels zijn ook die ruimtes ‘feest-klaar’. De vrolijk ingerichte lagerkelder bijvoorbeeld leent zich goed voor een feest waarbij er flink gedanst mag worden, terwijl je voor een borrel eerder kiest voor het gemoedelijke Proeflokaal De Graaf van Heumen. En wat dacht je van een ongedwongen huwelijksdag in festivalstijl op het weiland bij de voormalige kuiperij Graaf van Heumen?

Stijlvol, bourgondisch en knus

Natuurlijk kan je op bijna het hele terrein hier genieten van de kunsten van de chef-kok. Zo kan je met een wat kleiner gezelschap voor een stijlvol diner terecht in bijvoorbeeld de burgemeesterskamer van villa Bergzicht. Of je strijkt met je gasten neer in de lichte, landelijk ingerichte oranjerie voor een borrel, diner of lunch. En wat te denken van een diner in het knusse koetshuis?

Onder de oude beuk

Maar het landgoed is niet voor niets een landgoed. Op Bergzicht-De Raaf heb je namelijk niet alleen binnen veel mogelijkheden. Ook de ruimtes buiten kan je goed benutten, zelfs in koudere seizoenen. Wat dacht je van bijvoorbeeld outdoor cooking als het wat frisser is, om vervolgens lekker aan tafel te gaan in één van de mooie binnenruimtes? En is het wat warmer, geniet dan met je gasten gezellig van de groene omgeving, een hapje en een drankje in de grote tuin, op het ruime, overkapte terras of - lekker idyllisch - onder de 250 jaar oude beuk. En, als je toch buiten bent: neem dan meteen een kijkje in bijvoorbeeld de grote kruidentuin, het park of de eigen kas!

Officiële trouwlocatie

Dat deze locatie ook een officiële trouwlocatie is, zal je niet verbazen. De romantische hagen van het park, de binnentuin die met bomen is omgeven en de lichte, landelijke ruimtes zorgen voor de perfecte combinatie voor een romantische bruiloft.

Bruiloften en feesten

• Huwelijk/bruiloft
• (Bedrijfs)feest
• Babyshower
• Verjaardag
• Etc.
Aantal personen: van 20 - 450
Extra’s: voldoende (gratis) parkeerplekken,
ligging vlakbij A73.

 

Door > Anne Marie Voskamp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!