Back Back Nieuws

Waar kunst en muziek elkaar raken: Armin embraces Vincent

28 september 2016
Het wereldberoemde Van Gogh Museum en vijfmaal #1 DJ van de wereld Armin van Buuren gaan eenmalig samenwerken. Op 21 oktober wordt een speciale editie van de multimediatour in het museum gepresenteerd: Embrace Vincent.

Initiatief ALDA
Voor deze editie van de bestaande multimediatour voor museumbezoekers, selecteerde Van Buuren elf schilderijen van ’s werelds bekendste Nederlandse kunstenaar. De multimediatour Embrace Vincent verschijnt mede op initiatief van ALDA, wereldwijde ontwikkelaar en promotor van electronic music merken en DJ concepten, ter gelegenheid van het Amsterdam Dance Event (19 t/m 23 oktober) en is beschikbaar tot 1 december 2016 in het Nederlands en Engels.
 
Embrace
In de speciale multimediatour kunnen bezoekers Van Buurens fascinatie voor Van Gogh ontdekken. In een persoonlijke toelichting bespreekt hij elf werken uit de vaste collectie van het museum en omlijst deze met muziek uit zijn wereldtour ‘Armin Only Embrace’, dat voortkomt uit Armin’s laatste artiesten album: ‘Embrace’.

Eigen leven
De muziek die gebruikt wordt tijdens de multimediatour wordt ook apart als album uitgebracht onder de naam Club Embrace. ‘Na de kennismaking met het museum en Willem van Gogh, was ik erg onder de indruk. De schilderijen krijgen vanzelf een eigen leven, gaan werken in je hoofd. En ik koppelde er automatisch muziek aan. Van Gogh inspireert. Mij ook.’, aldus DJ Armin van Buuren.

Cultuur verbindt
‘Met deze samenwerking koppelen we muziek, kunst en het museum aan elkaar. De ene uitingsvorm, werkt door op de andere. Waardoor cultuur verbindt. Met het project Embrace Vincent laten we zien dat het erfgoed van Vincent relevant blijft. Belangrijker nog; dat dit doorgegeven wordt. In welke vorm dan ook. De samenwerking met het museum en Armin van Buuren is daarvan een sprekend voorbeeld. ALDA heeft dit geweldige idee geïnitieerd en ons in contact gebracht met Armin’, aldus Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum).

Tijdelijk
Embrace Vincent is een tijdelijke aanvulling op de bestaande multimediatour en verschijnt in het Nederlands en Engels. De tour is tot 1 december 2016 beschikbaar. Deze special edition kan standalone worden beluisterd of worden afgewisseld met de bestaande multimediatour die in elf talen beschikbaar is. Naast de multimediatour is er vrijdag 21 oktober 2016, in het kader van ADE, een unieke eenmalige show case van de wereldberoemde DJ in het Van Gogh Museum. Een zeer beperkt aantal entreekaarten voor dit optreden wordt verloot onder Van Gogh en Armin van Buuren fans via de social media kanalen.

Album te bestellen...
Embrace Vincent wordt mogelijk gemaakt door het Van Gogh Museum, Armin van Buuren en ALDA. Het album ‘Club Embrace’ van Armin van Buuren is alvast voor te bestellen via https://armd1300.lnk.to/IAOOLDRAB.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!