Back Back Nieuws

Waaghalzerij tijdens 45ste Kerstcircus Ahoy

28 september 2015
Kerstcircus Ahoy viert van 19 tot en met 28 december aanstaande haar 45-jarig bestaan. Het programma belooft een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van adembenemende acrobatiek in de piste en ‘Zopfhang’ (aan eigen haar door de lucht zweven) tot aan motorstunts in een stalen bol. Maar ook acts van Hongaarse clowns en ‘dierallerlei’ met geiten, honden, poezen, ezels en zelfs kippen.

Op dit moment zijn nog niet alle acts definitief vastgelegd, de organisatie verwacht dit binnen enkele weken rond te hebben en licht alvast een tipje van de sluier op:

Split Globe of Death 
Het is en blijft één van ’s werelds meest spectaculaire acts die in circussen opgevoerd wordt: de Globe of Death. Een sensationele stunt, waarvoor de organisatie speciaal voor deze feestelijke editie van Kerstcircus Ahoy het Braziliaanse stuntrijdersteam van Daniel Diorio heeft gecontracteerd. De act begint met 2 motorrijders die op hoge snelheid door een speciaal ontworpen metalen bol met een diameter van 4 meter razen. Met stalen zenuwen verhogen zij hun snelheid naar meer dan 50 km per uur en maken omgekeerde lussen. Terwijl het publiek ademloos toekijkt, voegen zich nog vier waaghalzen in de kooi en zo kruisen in totaal 6 stuntrijders elkaars pad. Met uiterste precisie maken de rijders gelijktijdig omgekeerde loops en vertrouwen blindelings op hun reflexen en split second timing. Of dat nog niet genoeg is, zal de Globe uiteindelijk in twee delen splijten.

Aan de haren in de nok 
‘Zopfhang’ staat voor het aan eigen haar door de lucht zweven. Deze vorm van acrobatiek komt oorspronkelijk uit China en bestaat al 2000 jaar. Het Cubaanse Duo Capilar heeft de ‘Zopfhang’ tot hogere kunst verheven. De twee beeldschone dames zwieren aan hun vlechten over de duizenden bezoekers in het Ahoy Theater, waarbij de 21-jarige Jenny Montero Arencibia haar collega Yanisley Sanchez Honojosa (25) zelfs aan haar eigen pikzwarte haar zal laten hangen.

Bekijk hier de zakelijke mogelijkheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!