Back Back Nieuws

Vuurwerkspektakel bij Scheepvaartmuseum in Amsterdam

02 januari 2015
Met een groots vuurwerkspektakel aan het water bij het Scheepvaartmuseum is 2015 feestelijk ingeluid. Volgens de politie waren er op de kades ruim 10.000 mensen aanwezig. Gezamenlijk telden ze af naar het nieuwe jaar. De kanonnen van het VOC-schip Amsterdam bepaalden daarbij het ritme.

Vuurwerk
Sinds het millennium is er in Amsterdam een groot Oud & Nieuw evenement. Deze traditie breidt zich nu ook langzaam uit naar andere steden in het land. In plaats van zelf vuurwerk afsteken kiezen steeds meer mensen er voor om samen een professionele vuurwerkshow bij te wonen.

De wereld over
Het vuurwerk in Amsterdam was dit jaar grootser dan ooit. Voor het eerst waren de beelden ook rechtstreeks te zien op NPO1. Art Rooijakkers presenteerde het programma van de NOS waarvoor een helikopter spectaculaire beelden maakten van de stad en het vuurwerk. De beelden gaan de wereld over. Daarmee plaatst Amsterdam zich opnieuw in het rijtje wereldsteden waar het nieuwe jaar groots wordt gevierd.

Het evenement is voor de 14de keer geproduceerd door IDTV Live, dit jaar samen met de NOS en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!