Back Back Nieuws

Vuurwerkshow tijdens Nationale Aftelmoment in teken van Europa

23 december 2015
Het Scheepvaartmuseum is ook dit jaar het decor van het ‘Nationale Aftelmoment’ op oudejaarsavond. Met een groots vuurwerk boven de masten van het VOC-schip de Amsterdam verwelkomt Nederland 2016. Vanuit de haven van het Marineterrein wordt het spektakel ontstoken. Enkele dagen later zal op diezelfde plek de eerste vergadering in het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie plaatsvinden. In de show zijn dan ook artistieke verwijzingen naar Europa verwerkt.

Live-uitzending
Het evenement aan het Oosterdok bij NEMO begint om 23:00 uur. Het programma wordt door de NOS rechtstreeks uitgezonden via NPO1. De live-uitzending van het aftellen en het vuurwerk is te zien vanaf ongeveer 23:53 uur, direct na de oudejaarsconference van Herman Finkers.

Art Rooijakkers presenteert de avond. Met het publiek, dat bestaat uit Amsterdammers en bezoekers uit de hele wereld, telt hij af naar het nieuwe jaar. De kanonnen van het VOC schip bepalen daarbij het ritme. Vlak daarvoor kijken we samen nog 1 keer naar de meest kenmerkende beelden van het afgelopen jaar. Die worden net als de klok geprojecteerd op de muren van Het Scheepvaartmuseum.

Partners
Het Nationale Aftelmoment wordt in opdracht van de Gemeente Amsterdam geproduceerd door IDTV Live. Partners zijn: de Koninklijke Marine, Scheepvaartmuseum, NEMO, Arcam, ministerie van Buitenlandse Zaken, Bureau Marineterrein  Amsterdam, Pension Homeland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!