Terug naar de roots
Vuursche Lodge kent een rijke geschiedenis. In 1923 werd het gebouwd als theehuis door de familie Insinger, in 1998 brandde het volledig af en daarna werd het zorgvuldig herbouwd. Fast forward naar 2025, toen Sybren en Pascale tijdens een paardrijtocht langs de rietgedekte locatie reden en direct verliefd werden op de sfeervolle locatie en haar omgeving. Ze konden het pand kopen en transformeerden het pand tot een zakelijke evenementenlocatie die precies past bij hun visie. Een evenementenlocatie in het bos waar je terecht kan voor bijvoorbeeld een awardshow, beurs, congres of personeelsfeest.
Vuursche Lodge bestaat uit drie zones; Roots, Timber en Leaf, verwijzend naar de eik voor de deur van de lodge. Dat zie je ook terug in het logo. De natuur staat niet alleen symbool, maar is ook praktisch aanwezig. Alles is ontworpen om mensen echt te laten verbinden. Zo hebben alle zalen toegang tot terrassen en het bos. Voor een unieke buitenbeleving is er - naast een stretchtent met een flinke capaciteit - zelfs een bosauditorium voor 200 personen. Sybren: ‘Geen techniek, geen catering. Gewoon terug naar de basis, midden tussen de bomen. ‘Dan gebeurt er wel iets met je, je aardt als vanzelf.’
Plug & play, opdrachtgever kan focussen op de inhoud
Als eigenaren van Fort de Gagel weten ze wat een evenementenlocatie succesvol maakt. ‘We hebben vanaf dag één heel duidelijk bepaald voor welke doelgroep we willen werken’, vertelt Sybren. ‘Vuursche Lodge richt zich volledig op de zakelijke markt, met capaciteit voor 75 tot 1.000 personen. Congressen, vergaderingen, strategische sessies of bedrijfsfeesten.’
De locatie ligt centraal in het land, op 5 minuten van de snelweg en is uitgerust met alles wat een eventplanner praktisch nodig heeft: meerdere plenaire ruimtes, volop daglicht, een krachtige ledwall, 400 parkeerplaatsen, OV voor de deur, goede toegankelijkheid en een plug & play-aanpak. ‘Opdrachtgevers werken graag plug & play, dat past ook binnen onze duurzaamheidsgedachte. Als je alles als locatie goed neerzet, dan hoeft daar geen externe partij meer bij te komen. Dat scheelt vervoersbewegingen en tijd. De opdrachtgever kan zich focussen op de inhoud’, aldus Sybren.
Duurzaamheid: het tegengaan van food waste
Naast natuur en verbinding, is ook duurzaamheid een belangrijk punt bij Vuursche Lodge. Het is goed gebouwd en heeft energielabel A++. Ook wordt er bijzondere aandacht besteed aan het tegengaan van food waste. ‘In de evenementenbranche wordt veel eten weggegooid. Dat heeft veel te maken met no shows, gasten die zich wel inschrijven maar niet komen opdagen’, vertelt Sybren. Daarop heeft Vuursche Lodge het volgende bedacht. Ze hebben twee menu’s, een zomer- en een wintermenu, waardoor de ingrediënten optimaal benut worden en food waste verleden tijd is. ‘We hebben zorgvuldig nagedacht over dit concept en merken dat gasten deze aanpak waarderen.’
Verbinden boven alles
Een geheime troef die elk event nét dat beetje extra geeft, is The Playground in de kelder van Vuursche Lodge. ‘Perfect voor bijvoorbeeld de afsluitende borrel’, zegt Sybren. ‘Een flinke dosis energie en gegarandeerd een glimlach.’
Van extra grote statafels waardoor je vanzelf met meer mensen praat, warme kleuren en materialen tot lunches die je mee het bos in kunt nemen: alles bij Vuursche Lodge staat in het teken van verbinden. ‘In het bos is geen wifi, maar wel verbinding. Niet zelf verzonnen, maar wel mooi’, sluit Sybren lachend af. Vuursche Lodge ligt niet in het bos, ze is het bos.