Back Back Nieuws

Vrijwilligers nemen deel aan tweede jaarlijkse Hilton Global of Service

08 oktober 2013
In het kader van de tweede jaarlijkse Global Week of Service van Hilton Worldwide, die van 6 tot 12 oktober plaatsvindt, hebben een aantal vrijwilligers van Hilton Amsterdam, Hilton Rotterdam, Hilton Royal Parc Soestduinen, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Hilton The Hague, DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station en het Hilton Garden Inn Leiden de handen uit de mouwen gestoken voor Stichting Heppie. Stichting Heppie is een liefdadigheidsinstelling die kwetsbare kinderen uit heel Nederland ondersteunt.

Dienstverlening aan de gemeenschap is een traditie die onderdeel uitmaakt van de cultuur van Hilton Worldwide, en het hele jaar door zetten de zes afzonderlijke merken met meer dan 250 vestigingen in Europa zich in voor vrijwilligerswerk. De inzet van alle Nederlandse Hilton hotels maakt onderdeel uit van een initiatief waarin Hilton Worldwide gedurende een week laat zien dat zij de gemeenschap waarin wij wonen, werken en reizen dient.

Dynamische gemeenschap
'Uitmuntende service en gastvrijheid is de kern van alles wat wij bij Hilton doen en wat is er mooier dan deze ervaring te delen met de jonge gasten en de vrijwilligers van Stichting Heppie,' aldus Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux van Hilton Worldwide. 'Juist de initiatieven die onder de vlag van de Hilton Foundation worden georganiseerd laat ons realiseren dat wij geen alleenstaande entiteit in onze omgeving zijn, maar onderdeel van een dynamische gemeenschap. Daarnaast leert het ons iedere keer weer dat ieder kind een toekomst verdient. Wij zijn dan ook trots op het feit dat Hilton medewerkers van zeven verschillende hotels zich gezamenlijk hebben ingezet voor Hotel Heppie.'

Activiteiten
De vrijwilligers van de 7 deelnemende Hilton hotels hadden een aantal bijzondere activiteiten in petto voor de kinderen en de vrijwilligers van Hotel Heppie tijdens de aftrap van de Global Week of Service afgelopen zondag. Hotel Heppie is een van de accommodaties waar Stichting Heppie vakanties organiseert. Activiteiten varieerden van het maken van cupcakes met de kinderen tot het schoonmaken en opknappen van klusjes opknappen in en om Hotel Heppie. Teamleden hebben zo hun passie en expertise op gebied van hospitality kunnen delen met de locale gemeenschap. Ook heeft de sous-chef van het Greenhouse restaurant van Hilton Amsterdam Airport Schiphol voor de vrijwilligers van Stichting Heppie een tot in de puntjes verzorgd diner geserveerd.

Ook René Froger, ambassadeur van de Stichting Heppie vindt de Global Week of Service een prachtig initiatief: 'Fantastisch dat medewerkers van Hilton deze week hebben geholpen in Hotel Heppie. Zij weten natuurlijk als geen ander hoe je je gasten in de watten kunt leggen en ze het helemaal naar de zin maakt. Zo staan we samen sterk voor de Heppie kinderen'.

Banden versterken
De Global Week of Service is het grootste jaarlijkse vrijwilligersinitiatief van Hilton Worldwide en brengt teamleden van het hoofdkantoor van Hilton Worldwide en van hotelvestigingen samen, met als doel de banden van het bedrijf met de gemeenschap te versterken en de wereldwijde teamgeest te bevorderen. Ga naar deze link om een korte video over de Global Week of Service te bekijken.

Foto: Hilton Amsterdam

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!