Vrije tijd: Neo brass vol branie in Het ConcertgebouwVrije tijd: Neo brass vol branie in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Vrije tijd: Neo brass vol branie in Het Concertgebouw

24 juni 2019

Een brassband en een strijkersensemble sámen op het podium? Het Amsterdamse Gallowstreet en de eigenzinnige strijkers van Pynarello doen het op zaterdag 10 augustus in Het Koninklijk Concertgebouw. Het repertoire van het twaalfkoppige blazersgezelschap wordt gearrangeerd voor een instrumentale tour de force die beide gezelschappen eenmalig met elkaar aangaan. Verwacht neo brass met nog meer branie, toeter- en strijkgeweld dan gebruikelijk. Want hoewel de instrumentatie verschilt, is het muzikale DNA van Gallowstreet en Pynarello hetzelfde.

Elk op hun eigen manier laten ze een nieuwe wind waaien: Gallowstreet die het stoffige imago van brassbands wegblaast met een bombastische energie en Pynarello die zónder dirigent en zónder bladmuziek als een wervelwind door de heilige huisjes van de klassiek muziek gaat. Het concert is onderdeel van de BankGiro Loterij Zomerconcerten. Voor de gelegenheid gaan de stoelen uit de zaal.

Gallowstreet: twaalfkoppige brassformatie met roots in de Amsterdamse Galgenstraat

Gallowstreet speelt op blaas- en slaginstrumenten een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. Het heeft zijn eigen festival Honk en speelde op alle festivals van North Sea Jazz tot Oerol. Hun eerste album werd genomineerd voor een Edison.

Rebels collectief Pynarello doet het anders

Pynarello is een vernieuwend en avontuurlijk collectief, een next generation met de grootste talenten van dit moment. Het gezelschap gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek.

Over de BankGiro Loterij ZomerConcerten

Al meer dan dertig jaar viert Het Koninklijk Concertgebouw de zomer met muziek. De zomerse concertreeks in juli en augustus is uitgegroeid tot een van de best bezochte festivals van ons land. De BankGiro Loterij is vanaf deze editie de partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de BankGiro Loterij als Het Concertgebouw om een breder publiek de schoonheid van live muziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!