VRDAYS Foundation kondigt meeslepende Tech Odyssey aanVRDAYS Foundation kondigt meeslepende Tech Odyssey aan
Back Back Nieuws

VRDAYS Foundation kondigt meeslepende Tech Odyssey aan

18 september 2023

Stichting VRDays, bekend van de jaarlijkse Immersive Tech Week (ITW) in Rotterdam, introduceert met veel plezier Immersive Tech Odyssey (ITO). Een reeks kleinschaligere evenementen in verschillende delen van Europa, te beginnen met Cyprus op 13 oktober 2023, en meer evenementen op andere locaties die worden aangekondigd tijdens het jaarlijkse ITW-evenement in Rotterdam in november. Elk evenement van de Immersive Tech Odyssey zal zich richten op een bepaald thema, te beginnen met Onderwijs en erfgoed in Cyprus. 

Met meeslepende technologieën die zich snel ontwikkelen en een aanzienlijke impact hebben op het leven van Europese burgers, markeren deze evenementen een cruciale stap in het verenigen van de Extended Reality (XR) -gemeenschap over het hele continent. Ze hebben tot doel kennis te delen en inzichten te verdiepen in huidige en toekomstige XR-trends, -strategieën en hun positieve maatschappelijke impact.

Platform voor samenwerking en kennisdeling

Deze zorgvuldig samengestelde evenementen zijn bedoeld om een platform te creëren voor samenwerking en kennisdeling tussen XR-enthousiastelingen, professionals en innovators. De VRDays Foundation is toegewijd aan het bevorderen van een mensgericht metaversum en het bevorderen van duurzame technologische ontwikkelingen die de samenleving en de planeet als geheel ten goede komen.

Het hoogtepunt van deze satellietevenementen is de feestelijke 10e editie van Immersive Tech Week, gepland voor 2024. In de aanloop naar deze mijlpaal zal elk evenement in de serie bijdragen aan een uitgebreide terugblik, die een holistisch beeld geeft van de XR-reis en de evolutie ervan.

Cyprus

Het inaugurele satellietevenement, met als thema ‘XR in Heritage and Education’, vindt plaats in Cyprus op 13 oktober, in samenwerking met CYENS - Centre of Excellence, Nicosia, Cyprus. Dit evenement is bedoeld om het transformatieve potentieel van immersieve technologieën in onderwijs en cultureel erfgoed te verkennen. Het zal discussies, inzichten en samenwerkingen bevorderen die de toekomst van XR-applicaties in deze kritieke domeinen zullen vormgeven. Keynote spreker Prof. Miriam Reiner, hoofd van het Virtual Reality and Neurocognition Lab bij Technion, zal worden vergezeld door andere vooraanstaande sprekers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!