Back Back Nieuws

Vraag overtreft aanbod bij aanmeldingen Young Business Awards

09 maart 2015
De aanmeldingen om dinsdag 19 mei te mogen pitchen tijdens de tweede editie van de Young Business Award stromen binnen. Bestuursleden Roy Rocks, Niels Palmers en Stef Brandsema hadden dit jaar meer aanmeldingen verwacht. Al overtreft de vraag dit jaar het aanbod. De Young Business Award biedt dinsdag 19 mei bij FC Emmen vijf start-ups daadwerkelijk een podium.

Vijf finalisten
Deelnemers kunnen zicht tot en met vrijdag 20 maart aanmelden voor hét start-up evenement van het noorden. Wegens de grote vraag vanuit de markt vindt erop dinsdag 7 april een selectie achter gesloten deur plaats. De kenniskring van de stichting Young Business Award krijgt de uitdaging om de vijf bedrijven met de meeste potentie te selecteren. 'Het deelnemers niveau ligt dit jaar ontzettend hoog. Het gaat voor de kenniskring absoluut niet makkelijk worden om de vijf finalisten te selecteren.', aldus Stef Brandsema.

Perfecte pitch
In de periode tussen dinsdag 7 april en de finale op dinsdag 19 mei krijgen de finalisten van de Young Business Award verschillende trainingen om zowel het bedrijf als de ondernemer door te ontwikkelen. Daarnaast gaat Eelco Bakker met de finalisten aan de slag om één perfecte pitch te ontwikkelen. 'Vanuit mijn eigen start-up heb ik vergelijkbare trainingen gehad. Het is een meerwaarde om het bedrijf door te ontwikkelen. Daarnaast is het érg makkelijk om een lang verhaal te vertellen, maar om binnen twee minuten te vertellen wat een start-up doet is absoluut een uitdaging. Wij verwachten tijdens de finale van onze finalisten een perfecte pitch', aldus Niels Palmers.

Kansrijke start-ups 
De grote belangstelling voor de Young Business Award in het noorden is een weerspiegeling van het landelijke beeld. De Nederlandse overheid heeft sinds 2010 miljoenen geïnvesteerd in het klimaat voor start-ups in Nederland. Hierdoor zijn erop Nederlandse universiteiten alleen al circa 650 nieuwe (kansrijke) start-ups ontstaan en door middel van investeringen door gegroeid naar toonaangevende bedrijven. Een voorbeeld hiervan is B-Mex, een jong bedrijf dat tuinders op basis van computermodellen uitlegt hoe zij efficiënt groenten en snijbloemen kunnen telen. Het bestuur van de stichting Young Business Award benadrukt nogmaals het belang voor een vruchtbare bodem voor start-ups in Drenthe. Kansrijke start-ups leveren nieuwe micro economieën en werkgelegenheid op.

De belangstelling voor de Young Business Award 2015 is erg groot. Het is pas maart en aanmeldingen van bezoekers voor het evenement op dinsdag 19 mei bij FC Emmen lopen binnen. 'Als u zeker wilt zijn van een plek tijdens de finale, dan is het verstandig om uzelf direct aan te melden via youngbusinessaward.com/aanmelden-bezoeker/!', Aldus Roy Rocks. 

Op de foto: (van links naar rechts) Henk Eising, Roy Rocks, Stef Brandsema, Niels Palmers en Wim Beekman

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!