VR op Locatie neemt je mee in de nieuwe werkelijkheid VR op Locatie neemt je mee in de nieuwe werkelijkheid
Back Back In de spotlights

VR op Locatie neemt je mee in de nieuwe werkelijkheid

31 oktober 2023

Het einde of het begin van het jaar is vaak het moment om een bedrijfsuitje of groepsactiviteit te plannen. Wie als organisator flink wil scoren is bij VR op Locatie helemaal op zijn plaats. Bij VR op Locatie zijn ze dagelijks met veel plezier in touw om telkens weer te verrassen met de gaafste spellen op VR-gebied. Saaie bedrijfsuitjes behoren zo tot de verleden tijd. Maar ook de evenementenbranche heeft VR op Locatie veel te bieden. Een te gekke activiteit op het gebied van virtueel entertainment met unieke kansen op het terrein van branding geven je event zonder meer een extra boost. ‘Wat is nu leuker om tussen alle lezingen en seminars het publiek in een nieuwe, levensechte werkelijkheid te laten stappen?, aldus Wouter van den Bijgaart.     

Wat is het?

Virtual reality, ook wel virtuele werkelijkheid genoemd, is een computertechniek, waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde omgeving. Virtual reality heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en heeft zich ontwikkeld tot een grensverleggende kracht binnen de evenementenwereld. VR op locatie, onderdeel van VR Nederland, voert als het gaat om virtueel entertainment de ranglijst aan en daar zijn ze terecht trots op.  

Stap in de nieuwe wereld van AR lasergamen

De nieuwste sensatie op het gebied van virtueel gamen, VR op Locatie heeft de primeur, luistert naar de naam AR lasergamen De virtuele- en de echte wereld komen hier samen voor een ongeëvenaard avontuur. Wouter: ‘AR lasergamen kun je bijvoorbeeld spelen op kantoor of in een supermarkt. Met de nieuwste VR bril kun je gewoon de werkelijkheid blijven zien. Voor het spel worden daarnaast virtuele elementen toegevoegd. Hoe gaaf is het om het kantoor te zien veranderen in een soort van Battlefield of met elkaar na sluitingstijd te lasergamen op een locatie als een supermarkt?’

VR Arena

Zeer populair is de VR Arena. Hierbij strijd je bijvoorbeeld met collega’s in een eigen VR lasergame spel en ren volledig vrij rond op een open speelveld tot 10x10m! Spelers bewegen vrij door de ruimte en kunnen elkaar zien in de virtuele wereld, waardoor ze niet tegen elkaar opbotsen. ‘Het leuke van onze lasergames is dat ook collega’s via een televisiescherm kunnen meekijken wat zich in de arena afspeelt. Alle scores en tussenstanden worden met naam getoond. Dit verhoogt de betrokkenheid van de toeschouwers’, vertelt Bram Ketting.  Je kan in VR Arena kiezen uit lasergamen, restaurant runnen, zombies schieten én boogschieten. Uiteraard geldt voor alle activiteiten dat een team van experts ter plaatse aanwezig is om het virtuele avontuur in goede banen te leiden.

Massive multiplayer VR

Stel je eens voor dat je een oppervlakte tot 1.000 m², zoals een sporthal, kunt transformeren tot alles wat je maar kunt bedenken. En dat je er tegelijkertijd tot aan 20 personen kunt rondrennen voor bijvoorbeeld VR esports of bijvoorbeeld een spel waarbij het draait om samenwerken. Massive multieplayer VR maakt het mogelijk en kan rekenen op veel lovende reacties. ‘In één van de spellen was het de bedoeling om door middel van samenwerking een hamburgerrestaurant te runnen. Dit spel vereist dus samenwerking en bevordert de teambuilding. Er werd heel veel lol gemaakt met elkaar, want hoe leuk is het om je collega te vervuilen met mayonaise en ketchup, hilarisch!’, aldus een enthousiasten deelnemer.

Merkpromotie in een VR spel!

Volgens Wouter biedt virtual reality ook geweldige kansen om een merk te promoten of een reclame boodschap op een speelse manier op grote schaal onder de aandacht te brengen. ‘We hebben de tools om virtuele merkbelevingen toe te voeg aan een spel. Hiermee vergroot je online en offline betrokkenheid, verhoog je merkbekendheid en stimuleer je klantloyaliteit’, besluit Wouter.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!