VR betaalbaar en toegankelijk voor groepen VR betaalbaar en toegankelijk voor groepen
Back Back Nieuws

VR betaalbaar en toegankelijk voor groepen

16 december 2022

Het Amsterdamse bedrijf WeMakeVR heeft een nieuw, innovatief systeem ontwikkeld waardoor virtual reality toegankelijk en betaalbaar wordt voor groepen om samen te gebruiken. Hierdoor kunnen ook scholen, bedrijven en evenementen gebruik gaan maken van VR. 

Innovatieve technologie 

Met de huidige systemen is virtual reality vooral een individuele ervaring, waarbij de gebruiker een VR-bril draagt en de omstanders in dezelfde ruimte toekijken. Systemen waarbij groepen tegelijkertijd met een VR-bril in dezelfde virtuele wereld zitten zijn zeer complex, kosten vaak tonnen en zijn gebonden aan locaties met veel hardware. WeMakeVR heeft dit probleem met innovatieve technologie opgelost. In het nieuwe HolojumpVR-systeem dragen alle deelnemers een VR-bril en zitten ze samen tegelijkertijd in dezelfde virtuele wereld, maar dan tegen aanzienlijk lagere kosten. Ook is veel minder apparatuur nodig. Bij HolojumpVR past het totale systeem in een paar sporttassen. ‘Dit was niet eerder mogelijk in VR. Daarom hebben wij een systeem uitgevonden dat dit wel kan’, zegt CEO en oprichter Avinash Changa van WeMakeVR. Dat verlaagt de drempel voor VR aanzienlijk, met name voor scholen, bedrijven en evenementen. Voortaan is het mogelijk om op elke gewenste locatie, zoals een bedrijfsvloer, school of evenement, meerdere gebruikers een virtuele wereld te laten delen. De software van WeMakeVR draait daarnaast op zeer betaalbare hardware, waardoor de kosten laag blijven. 

Meerdere toepassingen 

WeMakeVR introduceert twee toepassingen die van de nieuwe techniek gebruik maken; een educatieve ervaring voor het basis- en middelbaar onderwijs en een entertainment-gerichte ervaring voor bedrijven en evenementen. Voor 2023 staan verder onder meer kunst en cultuurtoepassingen en een toepassing voor personeelstraining gepland. ‘VR kan educatie en trainingen effectiever maken. Zeker nu, met de toevoeging van live groepsmatig gebruik. Maar hoge kosten en complexiteit stonden tot nu toe adoptie in onderwijs en bij bedrijven in de weg. We zijn erin geslaagd VR veel socialer, laagdrempeliger en betaalbaarder in gebruik te maken. Hiermee zetten we een forse stap om de meerwaarde van VR naar een groter publiek te brengen’, stelt Changa. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!