VPT organiseert landelijke Podium Techniek DagVPT organiseert landelijke Podium Techniek Dag
Back Back Nieuws

VPT organiseert landelijke Podium Techniek Dag

08 maart 2024

Op 23 en 24 maart mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podium Techniek Dagen. Op deze dagen openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om talent en potentiële toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Deze dagen geven we de podiumtechniek nu eens een plek in de spotlights.

Met de Podium Techniek Dagen willen deelnemende evenementenlocaties, theater-, technische bedrijven en gezelschappen, mensen werkzaam in de technische vakken laten zien dat de culturele sector enorm aantrekkelijk is voor deze technici. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden bij in de ICT, maar veel ICT’ers weten niet dat de wereld van licht, beeld en geluid uitstekend bij hun competenties aansluit.

Toekomstige werknemers trekken

‘Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de Podium Techniek Dagen op 23 en 24 maart 2024.’

Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar bedrijven, theaters, evenementen, poppodia trekken om in het hele land backstage te kunnen kijken en met podiumtechnici in gesprek te gaan. De Podium Techniek Dagen is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 23 en 24 maart hun deuren openen. Bekijk hier alle deelnemende theaters en bedrijven.

Brede bijdrage leveren

De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) heeft als doel sectorbreed een bijdrage te leveren aan kennis, deskundigheid, professionaliteit, gezondheid en veiligheid van eenieder die achter de schermen in de podium- en evenementensector werkt. Dat gebeurt door het doen van onderzoek, kennisoverdracht en het bieden van een netwerkplatform. Zo geeft de VPT onder meer het blad Zichtlijnen uit en organiseert de vereniging studie- en themadagen en expertisebijeenkomsten over licht, geluid, video, hijstechniek, (technische) productie, show control, gebouwbeheer, scenografie, arbo en tal van onderwerpen. 

Nauwe samenwerkingen

De VPT telt een kleine duizend leden en werkt nauw samen met honderden podia, gezelschappen, bedrijven en onderwijsinstellingen. Ze zijn actief op onder meer LinkedIn, Facebook en Twitter en zetten deze sociale netwerken in om leden te informeren en ze onderling en met potentiële collega’s in contact te brengen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!