Voorwaarden garantiefonds evenementen bekendVoorwaarden garantiefonds evenementen bekend
Back Back Nieuws

Voorwaarden garantiefonds evenementen bekend

29 maart 2021

Door middel van een Kamerbrief van Staatsecretaris Keijzer en minister van Engelshoven zijn de details van de garantieregeling voor evenementen bekend gemaakt. De garantieregeling die in januari aangekondigd werd, geldt alleen voor evenementen die na 1 juli plaatsvinden en is een vervanger voor verzekeringen waar evenementen normaliter op kunnen terugvallen, maar die sinds COVID-19 pandemiedekking uitsluiten.

Garantieregeling

Evenementen die na 1 juli plaatsvinden (en uiterlijk 31 december 2021) en kunnen aantonen dat ze in eerdere edities verzekerd waren tegen annulering, kunnen vanaf 1 mei hun evenement aanmelden en krijgen dan binnen vier weken te horen of ze bij een overheidsverbod op basis van COVID-19, aanspraak kunnen maken op de garantieregeling. Organisaties krijgen 80% van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Voor de regeling is 385 miljoen euro gereserveerd. Evenementen die vorig of dit jaar al in gang waren gezet, vallen onder deze regeling als zij verplaatst worden naar een datum na 1 juli.

Fieldlabs

Het is nog onduidelijk met welke COVID-maatregelen organisatoren straks rekening moeten houden, maar dat is geen voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de regeling. Het kabinet verwacht dat er vanaf 1 juli meer mogelijk is, ook mede dankzij de Fieldlabs, maar het blijft onzeker.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!