Voortgezet onderwijs Rotterdam nu Digitale Scholenmarkt via 3D-platform Voortgezet onderwijs Rotterdam nu Digitale Scholenmarkt via 3D-platform
Back Back Nieuws

Voortgezet onderwijs Rotterdam nu Digitale Scholenmarkt via 3D-platform

05 januari 2021

Na maanden van saaie Zoomsessies is er eindelijk een spannender digitaal concept: GoMeet, een virtueel 3D-platform voor beurzen en congressen. De bezoeker – of liever gezegd zijn/haar avatar – kan nu coronaproof maar toch actief deelnemen aan een evenement. Het Rotterdamse voortgezet onderwijs heeft de primeur met GoMeet op de Digitale Scholenmarkt, het voorlichtingsmoment voor leerlingen van groep 8.

 

Overstap naar voortgezet onderwijs

Voor leerlingen van groep 8 breekt een spannende periode aan: de overstap naar het voortgezet onderwijs. In normale tijden bezoeken ze massaal open dagen om zich te oriënteren op de school van hun keuze. Nu is dat onmogelijk. Om leerlingen toch goed te kunnen informeren, hebben (bijna) alle middelbare scholen in Rotterdam en omstreken de handen ineengeslagen voor een uniek virtueel evenement: de Digitale Scholenmarkt. Tijdens deze online bijeenkomst kunnen de circa 80 VO-scholen zich presenteren, workshops geven, praten met bezoekers en laten zien wat de school te bieden heeft. Zo krijgen leerlingen, leerkrachten, ouders en verzorgers coronaproof een goede indruk van de verschillende scholen. 

 

Avonturenspel

Voor de leerlingen en hun ouders is het driedimensionale evenement niet alleen informatief, maar vooral ook leuk. Het lijkt op een avonturenspel of animatie. De leerling logt in en maakt een eigen avatar aan, dan volgt er een keuze uit schoolniveau en regio. Ouders en verzorgers kunnen ook een avatar aanmaken. Ze kunnen dus samen over de scholenmarkt rondstruinen en alle deelnemende scholen bezoeken in hun stand. Bij de stands zijn filmpjes en informatie over de betreffende school aan te klikken. De avatars kunnen vragen stellen door te chatten met een van de personen bij de stand – medewerkers van de school – of aanhaken bij een gesprek. Zo wordt het kiezen van de juiste middelbare school ook in deze roerige tijden leuk, informatief en veilig.

 

GoMeet

De Digitale Scholenmarkt werkt op basis van digitaal platform GoMeet. GoMeet is ontwikkeld in een joint venture van Enversed Studios, ZesEvents en Dieter.nl. Thierry Trampe, directeur van ZesEvents: 'Er zijn de afgelopen negen maanden al vele online events de revue gepasseerd. In het begin vond iedereen dit leuk en nuttig, maar inmiddels zijn mensen het beu om in Teams- en Zoomsessies passief naar een scherm te moeten staren. De Digitale Scholenmarkt is anders. Met GoMeet hebben we een driedimensionaal platform, waarbij bezoekers actief kunnen deelnemen. Hier heb je plezier en beleving. Je kunt een-op-een gesprekken voeren in het gangpad van de beursvloer. Of je sluit aan bij het gesprek van een groepje mensen dat je ontmoet.' GoMeet wordt technisch ondersteund door de Amerikaanse virtual reality specialist VirBELA. Dit bedrijf ontwikkelde een virtuele campus waar GoMeet op gestoeld is. Thierry Trampe ziet grote mogelijkheden voor het concept. 'Ons volgende evenement is Onderwijs Met ICT, een beurs voor onderwijsorganisaties en ict-toeleveranciers op 2, 3 en 4 februari. Dit evenement wordt ook via GoMeet gehouden.'

De Digitale Scholenmarkt wordt gehouden op 21, 25 en 28 januari; op elke datum komt een ander deelgebied van de regio Rotterdam aan bod. Het evenement is zowel in de klas als thuis te bezoeken tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!