Back Back Nieuws

Voortaan gratis treinticket bij musicals Joop van den Ende

01 april 2005

Joop van den Ende Theaterproducties en de Nederlandse Spoorwegen hebben gisteren een samenwerking bekendgemaakt. Vanaf 1 mei krijgt elke koper van een kaartje voor de musical Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht een gratis eerste klas treinretourtje. Ook de bezoekers van de musical The Lion King in Circustheater Scheveningen krijgen dit zogeheten TotaalTicket, maar dan vanaf 1 juli. Het TotaalTicket voor The Lion King is ook geldig als dagretour in de trams en bussen van HTM Personenvervoer in Den Haag en omstreken. “Met het TotaalTicket ontvangen de bezoekers naast toegang tot de voorstelling ook een consumptie in de pauze, een garderobekaartje en een programmaboekje,” vertelde Joop van den Ende gisteren in het Beatrix Theater. “De bezoekers van Mamma Mia! krijgen met het TotaalTicket na afloop van de voorstelling ook gratis toegang tot de discotheek in het Beatrix Theater.”
Met de overeenkomst met de NS wil Joop van den Ende het voor méér mensen aantrekkelijk maken zijn musicals te bezoeken. Philippe Smit, commercieel directeur NS: “Door de centrale ligging van het Beatrix Theater, bijna op het terrein van het centraal station in Utrecht, kunnen mensen na afloop van Mamma Mia! alle 388 treinstations in Nederland nog bereiken.” Het Fortis Circustheater in Scheveningen, waar The Lion King draait, ligt echter verder van het centraal station in Den Haag vandaan. Joop van den Ende: “Vandaar dat we met enkele hotels in Den Haag in onderhandeling zijn voor aantrekkelijke arrangementen.”
De belangstelling voor Mamma Mia! gaat overigens onverminderd door. Joop van den Ende: “In de afgelopen zeventien maanden hebben 900.000 mensen in Nederland deze musical bezocht.” Ook in het buitenland doet Joop van den Ende het goed met deze Abba-musical. In zijn theaters in Hamburg en Stuttgart is Mamma Mia! al enkele jaren lang acht keer per week uitverkocht. Joop van den Ende: “Daarnaast gaan we Mamma Mia! ook opvoeren in Lissabon, Milaan, Moskou en Parijs en zijn we in onderhandeling met Istanbul.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!